Firea: PSD decide săptămâna viitoare dacă adoptă Codul penal prin ordonanță de urgență

Dora Vulcan | 22.06.2018

Gabriela Firea a spus vineri, la finalul CEx al PSD, că abia săptămâna viitoare se va lua o decizie la nivelul partidului privind adoptarea sau nu a Codului penal prin OUG.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire a experților în domeniul juridic, a colegilor parlamentari și miniștri și se va lua o decizie în acest sens”, a spus primarul general Gabriela Firea, vicepreședinte PSD pe zona București-Ilfov, citată de G4 Media.ro.

 

Rep: Codurile penale. S-a discutat procedura? Prin OUG sau în parlament?

Gabriela Firea: După comitetul executiv când s-au stabilit principiile de bază care au fost deja transmise în comunicatul de presă şi explicate de dl preşedinte, săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire a experţilor din domeniul juridic, a colegilor noştri parlamentari, miniştrii şi se va lua o decizie în acest sens.

Rep: Se va da o ordonanţă?

Gabriela Firea: Se va lua o decizie în acest sens, nu pot să fac speculaţii

 

Și Codrin Ștefănescu a anunțat la finalul CEX că săptămâna viitoare va fi anunțat calendarul acțiunilor. ”Toate aceste lucruri le vom anunța începând de luni”, a spus acesta când a fost întrebat dacă va fi dată o OUG pentru modificarea Codului Penal.

 

Vineri, CEx al PSD a adoptat o declarație de susținere a lui Dragnea -  după ce Curtea Supremă l-a condamnat, în primă instanță, la trei ani și șase luni de închisoare cu executare - ca garant al luptei împotriva abuzurilor. În declarația CEx și în cele făcute chiar de Dragnea după ședință a reieșit că procedurile de modificare a legilor Justiției și Codurilor penale vor fi accelerate pe motivul disconfortului creat de contestarea lor la CCR. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22