Firea: Sunt 500 de persoane în carantină în București și numărul crește de la o oră la alta

Laurentiu Gheorghe | 18.03.2020

Un pavilion cu 60 de paturi al Spitalului Victor Babeș din Capitală este deja plin cu pacienți confirmați pozitiv cu noul coronavirus, a declarat miercuri primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Pe aceeași temă

Firea mai spune că este în pregătire deschiderea unui al doilea pavilion, iar Spitalul Gomoiu începe să preia copiii cu boli infecţioase care se prezentau la Spitalul Victor Babeş.

„Victor Babeș, alături de Institutul Matei Balș, sunt chiar în prima linie și primesc pacienți îmbolnăviți deja și persoane suspecte. Deja unul dintre pavilioanele Spitalului Victor Babeș, cel nou, cu 60 de paturi s-a umplut, este complet în acest moment și trecem la deschiderea unui alt pavilion pentru a primi bolnavii de COVID-19”, a declarat Gabriela Firea la Digi 24.

Primarul Capitalei a anunţat și că Spitalul Gomoiu începe să preia copiii cu boli infecţioase care se prezentau la Spitalul Victor Babeş si care acum acordă prioritate pacienților diagnosticați cu noul coronavirus.

Ea precizează că sunt preluați copiii cu gripă, gastroenterite, boli eruptive. „Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu funcționează într-o clădire nouă, are unul dintre cele mai moderne ambulatorii de pediatrie din țară și se bucură de dotări de ultimul tip. Este pregătit cu toate echipamentele și materiale necesare pentru a putea face față nevoilor care pot apărea”, a scris Firea pe Facebook.

Sunt 500 de persoane în carantină în București și numărul crește de la oră la oră

Gabriela Firea a mai spus că 500 de persoane erau în carantină miercuri în București, iar numărul acestora crește de la o oră la alta.

„Sunt 500 de persoane care se află în municipiul București în carantină, cei ce au venit în special din zonele roșii. Și aceste cifre se pot schimba de la o oră la alta. La prânz numărul cu siguranță va crește, diseară va fi și mai mare. Pentru că în fiecare zi vin în țară, cei mai mulți în București, zeci de români care lucrează în Italia și în Spania”, a declarat edilul Capitalei la Digi 24.

În ceea ce privește spațiile de cazare pentru cei aflați în carantină, Firea spune că a primit ajutor din partea hotelierilor.

„Am avut și noi câteva spații de cazare pentru persoanele care au indicația din partea DSP să stea în carantină două săptămâni. Am făcut și un apel public și le mulțumesc reprezentanților mediului de afaceri care ne-au pus la dispoziție unități hoteliere pentru a caza aceste persoane care au nevoie de carantină și a asigura toate condițiile decente pentru această perioadă. Pentru că nu este deloc ușor: trei mese pe zi, gustări, haine, lenjerie, obiecte de îngrijire personală și tot ce este necesar, mai ales că sunt și copii”, a mai spus Gabriela Firea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22