Firma care deține clubul si cea care s-a ocupat de artificii, acuzate de ucidere din culpa

Iulian Popescu | 25.11.2015

SC Club Colectiv SRL, firma care administra clubul unde a avut loc incendiul de pe 30 octombrie, și Golden Ideas Fireworks Artists SRL - societatea responsabilă cu efectele pirotehnice, sunt inculpate pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă cu victime multiple.

Pe aceeași temă

 

De asemenea, Daniela Niță - administrator și acționar majoritar al firmei Golden Ideas Fireworks Artists SRL, a fost anunțată că pe numele ei s-a dispus extinderea urmăririi penale pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, privind toate victimele.

 

Similar, față de Viorel Zaharia, pirotehnist la firma Golden Ideas Fireworks Artists SRL, s-a dispus extinderea urmăririi penale pentru ucidere din culpă privind victimele decedate după data de 2 noiembrie 2015.

 

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în același dosar, procurorii au schimbat încadrarea juridică în cazul patronilor de la clubul Colectiv — Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu — din infracțiunea de vătămare corporală din culpă în infracțiunea de ucidere din culpă ca urmare a deceselor intervenite după data de 2 noiembrie 2015.

 

În plus, inculpații au luat la cunoștință de obiectivele expertizelor tehnico-științifice criminalistice dispuse în dosar și faptul că pe averea lor a fost pus sechestru asigurător, măsură luată și în cazul firmelor SC Club Colectiv SRL și Golden Ideas Fireworks Artists SRL.

 

Procurorii de la Parchetul General au stabilit că incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu foc de artificii în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți și tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.

 

Până în prezent, bilanțul deceselor în urma incendiului de la clubul Colectiv se ridică la 60 de persoane.

 

Șefii ISU, audiați la DNA

 

Pe de altă parte, conducerea suspendată a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti este audiată miercuri seara la DNA, unde au fost adusi cu mandat, anunta televiziunile de stiri.

Este vorba de Mihai Guta (inspector-sef), Orlando Schiopu (prim-adjunct) si Giani Aldoiu (adjunct), care au fost susendati de la conducerea ISU Bucuresti in urma unei decizii luate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Suspendarea acestora vine dupa ce jurnalistul Catalin Tolontan a dezvaluit ca ISU Bucuresti stia de existenta clubului Colectiv, desi anterior institutia a sustinut ca localul nu se afla in baza de date.

 

CITEȘTE ȘI: UPDATE. Sefii ISU Bucuresti, adusi la DNA pentru audieri. Arafat refuza sa demisioneze

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22