Florian Coldea, suspendat in urma informatiilor lui Ghita, a mai fost anchetat de SRI

Vlad Toma | 13.01.2017

Generalul SRI Florian Coldea este anchetat in aceste zile de o comisie a serviciului, in urma acuzatiilor facute de Sebastian Ghita in inregistrarile prezentate de Romania Tv.

Pe aceeași temă

 

SRI anunta ieri ca Florian Coldea a fost pus la dispozitia directorului general Eduard Hellvig pentru a fi verificata implicarea sa in cele întâmplările descrise de Ghita.

 

Conform News.ro, Florian Coldea a mai fost anchetat de o comisie interna a SRI, in 2007, dupa ce Mircea Geoana l-a acuzat Traian Basescu ca ar fi solicitat informaţii referitoare la judecătorii CCR Ion Predescu, Nicolae Cochinescu şi Aspazia Cojocaru, influentand decizia CCR care a avizat negativ suspendarea președintelui.

 

Geoana a prezentat atunci doua note despre care a afirmat ca ar fi scrise de Coldea. Generalul SRI, suspendat si atunci din functie, a negat atunci acuzatiile lui Geoana.

 

Maior, directorul SRI, a afirmat atunci ca ancheta interna a SRI a demonstrat ca Traian Basescu nu a cerut nimic serviciului, precizand insa ca Florian Coldea a dat dovadă de neglijenţă în serviciu.

 

In cursul zilei de ieri, potrivit unor surse citate de presa, Florian Coldea ar fi fost chemat de presedintele Iohannis pentru a raspunde la intrebari in ce priveste acuzele aduse de Sebastian Ghita, disparut din 21 decembrie si pus sub urmarire internationala. Potrivit lui Ghita, intre el si Coldea ar fi existat o relatie strinsa de prietenie, care ar fi mers pina la vacante facute impreuna si vizite.  Reactia SRI vine dupa dezvaluirile de miercuri seara ale lui Sebastian Ghita,  transmise de Romania TV.

 

La nivelul SRI, conform unui comunicat transmis de institutie, va fi formata o comisie speciala "de verificare a  eventualelor incalcari ale legii sau deontologiei profesionale".

 

Impotriva lui Florian Coldea s-a desfasurat o ampla campanie, inceputa de Traian Basescu si Elena Udrea, si continuata de Sebastian Ghita.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22