Florin Cîţu: Avem toate condiţiile să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie

Laurentiu Gheorghe | 30.04.2021

Florin Cîţu le-a mulţumit românilor care au ales să se vaccineze la centrele drive-thru din toată ţara. În primul centru drive-thru deschis în Capitală, în prima zi s-a vaccinat o persoană pe minut.

Pe aceeași temă

„Vreau să le mulţumesc tuturor românilor care au mers să se vaccineze la centrele drive-thru din toată ţara. Cu maşina personală, cu motocicleta, cu bicicleta, cu taxi-ul. La centrul din Piaţa Constituţiei s-a vaccinat un pacient pe minut. Accelerăm campania. Pe lângă programare pe platformă, avem centre drive-thru, vaccinare la medicul de familie, maratoane de vaccinare. Avem toate condiţiile să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie. Singura soluţie este vaccinul! România, hai că se poate! Împreună revenim la normalitate!", a scris Florin Cîţu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Primul centru de tip drive-through din Capitală s-a deschis joi dimineața în Piața Constituției și funcționează între orele 8.00-20.00. Centrul are patru fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer.

Încă din prima zi (joi - n.r.), în fiecare minut în care centrul a fost deschis un șofer sau pasager a fost imunizat - în total, peste 700 de oameni. A doua zi (vineri - n.r.), primii doritori s-au așezat la rând de la 6 dimineața.La acest centru se pot vaccina și cetățenii din diaspora sau străinii rezidenți.

Programarea în sine pare să fi fost o piedică în calea vaccinării. Centrele de tip drive-thru se dovedesc neașteptat de atractive pentru români. La Cluj-Napoca, în două zile, s-au vaccinat astfel peste 1.000 de oameni, iar la Deva, numărul celor vaccinați de sâmbătă încoace a trecut de 2.300. De miercuri, un astfel de centru există și la Arad, iar de joi și bucureștenii se pot vaccina direct din mașină, în Piața Constituției.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22