Florin Cîțu, după incendiul de la Ploiești: Am cerut mereu ca spitalele să fie pregătite de valul 4

Redactia | 11.11.2021

Premierul interimar Florin Cîțu a transmis, printr-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Guvernului României, că tragedii precum incendiile spitalelor din România ”nu trebuie să se mai repete”.

Pe aceeași temă

Premierul interimar Florin Cîțu a transmis, printr-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Guvernului României, că tragedii precum incendiile spitalelor din România ”nu trebuie să se mai repete”.

Mesajul a fost publicat joi dimineață, în contextul incendiului de la spitalul suport COVID-19 din Ploiești în urma căruia au murit doi pacienți. Cîțu a spus că ”a cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4” și că România se confruntă cu o ”suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4”.

Premierul interimar, aflat în pline negocieri politice pentru formarea unui guvern, după o criză politică prelungită de 2 luni și jumătate, a mai transmis că singura soluție pentru ridicarea presiunii de pe spitale este continuarea vaccinării.

Cîțu promitea la începutul campaniei de vaccinare că va atinge targetul de 5 milioane de români vaccinați cu schema completă până la 1 iunie 2021, pentru a putea ridica restricțiile pe timpul verii. Ținta nu a fost atinsă, dar restricțiile au fost ridicate, iar procesul de vaccinare a înregistrat o scădere dramatică a cererilor.

La 10 noiembrie România are doar 6,6 milioane de români vaccinați cu schema completă și se află pe penultimul loc al numărului de vaccinați din Uniunea Europeană.

”Premierul Florin Cîţu: Din păcate, astăzi a avut loc un incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, la o secție suport Covid-19. Doi pacienți au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri. Transmit condoleanțe familiilor celor doi pacienți. Infirmiera este transferată la Spitalul Floreasca, unde va fi tratată. A fost activat planul roșu, am fost în permanentă legătură cu secretarul de stat Raed Arafat și cu ministrul Sănătății, Cseke Attila, pentru a mă asigura că avem locuri pentru pacienți, 15 dintre ei au fost transferați. Vom vedea care este cauza incendiului, o anchetă a început. Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete! Am cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare, instalațiile de oxigen să fie controlate. Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4 și toți cei implicați trebuie să se asigure că sunt luate toate măsurile pentru siguranța pacienților! Și repet: singura soluție prin care putem lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm în continuare”, a transmis Guvernul României joi dimineață, pe pagina de Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22