Florin Cîțu va avea joi o întrevedere cu Marcel Ciolacu pentru a discuta despre PNRR

Laurentiu Gheorghe | 19.05.2021

Premierul Florin Cîțu a anunțat după ședința de guvern că va avea, joi, de la ora 15, o întâlnire cu o delegație a PSD condusă de Marcel Ciolacu pe tema PNRR. „Să vedem dacă vin”, a completat Cîțu.

Pe aceeași temă

„Mânie la, ora 15, voi avea o întâlnire la Guvern cu câțiva reprezentanți ai Partidului Social Democrat pe tema PNRR. Vreau să vă aduc aminte că am fost cel care la buget i-am spus domnului Ciolacu să vină să îi prezint bugetul, nu a venit, când a fost vorba în pandemie de specialiști în Sănătate am spus că sunt dispus să ascult soluțiile PSD, nu a venit. Să vedem, mâine, dacă Partidul Social Democrat va da curs invitației să discutăm despre un proiect care îi interesează pe toți românii”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a mai spus că sunt, în continuare, discuții cu Comisia Europeană și că vrea să se asigure că Planul Național de Redresare și Reziliență va fi depus cât mai repede la Bruxelles.

Într-o conferință de presă susținută miercuri, președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că Planul Național de Redresare și Reziliență trebuie prezentat în Parlament, însă nu este nevoie de un vot. Acesta a precizat că va merge la discuțiile cu premierul Cîțu.

„PNRR trebuie prezentat în Parlament. Nu e o cerință de a exista un vot. Anumite state au făcut acest vot generic. Urmează ca eu, împreună cu partenerii sociali ai PSD și cu experții din partid să avem o întâlnire la Guvern cu prim-ministrul și cu ministrul Fondurilor Europene”, a declarat Ciolacu.

Anterior declarației președintelui PSD, un alt lider al partidului, secretarul general Paul Stănescu a transmis, într-un comunicat de presă, că PSD va declanșa „un mare război politic pentru apărarea intereselor românilor”, dacă premierul Florin Cîțu și reprezentanții guvernului nu vor discuta cu social democrații Planul Național de Redresare și Reziliență.

Guvernul trebuie să depună varianta finală a Planului Național de Redresare și Reziliență până la finalul lunii mai.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22