FMI: Grecia nu a rambursat tranșa de 450 de milioane de euro scadentă luni

P.c. | 14.07.2015

Pe aceeași temă

Fondul Monetar Internațional a anunțat astazi ca Grecia nu a rambursat tranșa de de 450 de milioane de euro către FMI, dupa ce in 30 iunie Grecia nu a achitat o rata de 1,55 miliarde de euro, țara intrând astfel în incapacitate de plată, relateaza Agerpres.

 

'Plata de 450 de milioane de euro datorată FMI de către Grecia nu a fost făcută', a declarat purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice.

 

FMI va analiza în următoarele săptămâni cererea Greciei privind extinderea perioadei de achitare a tranșei scadente în 30 iunie, a explicat Rice, adăugând că în prezent suma datorată de Grecia organizației se ridică la aproximativ două miliarde de euro.

 

CITITI SI: Liderii europeni au ajuns la un acord pentru salvarea Greciei. Angela Merkel: Drumul va fi lung si dificil. Juncker, presedintele CE: Nu va exista un Grexit

 

Christine Lagarde, directorul FMI, a salutat acordul încheiat luni de liderii zonei euro și reprezentanții Greciei. FMI va fi implicat în acest acord, în ciuda opoziției premierului elen Alexis Tsipras. După ce actualul program de asistență financiară va expira, la începutul anului viitor, Grecia va solicita asistență suplimentară.

 

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a anunțat că acordul preliminar de asistență financiară este condiționat de participarea suplimentară a FMI în programul de asistență financiară. Creditorii europeni ai Greciei au acceptat încheierea unui acord în care 'Grecia va solicita, după expirarea actualului program cu FMI din primăvara lui 2016, participarea suplimentară a FMI în programul de asistență financiară', a afirmat oficialul german.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22