Fost șef ANAF: Mișa minte pe seama celor 2 milioane de angajați cu contribuții neplătite

Dora Vulcan | 10.11.2017

Gelu Stefan Diaconu, fost șef al ANAF, spune că ministrul Finanțelor, Ionuț MIșa, minte când afirmă că peste 2 milioane de romani nu au contribuțiile platite din cauza celor 157.000 de angajatori. Ministrul a avansat cifra pentru a justifica trecerea contributiilor de la angajator la angajat.

Pe aceeași temă

 

 

 

”Asta nu inseamna ca toti cei peste 2 milioane de angajati nu ar avea contributiile platite pana la aceasta data, de-a lungul vechimii lor in munca", devoalează Diaconu, ca fost șef al Fiscului minciuna lansată de ministrul Mișa și de guvernul Tudose pentru a justifica o măsură care aruncă în haos întregul sistem fiscal și despre care analiștii spun că va avea ca o consecință sigură scăderea salariilor. 

 

"Va asigur ca orice sef de serviciu stie ca restantierii fie platesc lunile urmatoare, fie intra in procedura executarii silite", explica fostul sef al Fiscului.

 

 

Postarea fostului șef al ANAF, Gelu Ștefan Diaconu

 

”Povestea minciunii cu cele 157.798 de firme care nu au platit contributiile sociale pentru 2,07 milioane angajati.

 

Ante-scriptum: Dragnea, da-ti afara servitorul sau invata-l sa minta! Domnule Tudose, nu mai girati minciuni ordinare si cautati profesionisti in manipulare, daca tot v-ati pus la bataie numele, cariera si demnitatea pentru Pablito si cartelul Teldrum!

 

Ministrul Ionut Misa v-a spus/sugerat/indus ideea ca 2,07 milioane de romani n-au contributiile platite. Adica, pe romaneste, n-o sa mai aiba pensie!

 

De fapt, in Romania sunt 157.798 de angajatori care au restante la contributii sociale la 30 septembrie a.c. Pot avea restante de 10, 20 ,30 de lei sau de zeci de mii de lei. Dar asta nu inseamna ca toti cei peste 2 milioane de angajati nu ar avea contributiile platite pana la aceasta data, de-a lungul vechimii lor in munca!!!

 

Plata acestor contributii nu se face nominal pe CNP-ul fiecarui angajat.

 

Disperat sa-si multumeasca stapanul, ministrul habarnist a inmultit numarul de angajati din declaratia fiscala 112 aferent celor cu restante si v-a anuntat ca 2 milioane de angajati nu au contributiile platite. Este ori un tupeu fenomenal de bisnitar marunt, ori dovada finala a unei mediocritati vecina cu prostia.

 

Va asigur ca orice sef de serviciu stie ca restantierii fie platesc lunile urmatoare, fie intra in procedura executarii silite.

 

Asadar, nici vorba ca trecerea contributiilor de la angajator la angajat ar modifica o astfel de situatie daca nu se va face plata de catre angajator!

 

Printre altele, eu sunt sceptic ca vor reusi macar sa tina evidenta nominala pe CNP-ul fiecarui angajat a contributiilor sociale. Dar daca vor reusi, obligat la plata contributiilor nevirate va deveni angajatul…sau va avea pensia mai mica!

 

Aceasta este marea manipulare la care sunteti victime cu totii ale gastii Dragnea-Valcov. Misa este un biet ratacit printre “meandrele” contributiilor sociale. Cat despre adresa “servita” drept justificare de doamna Calugareanu, sefa ANAF, ma abtin...deocamdata!

 

Ati inteles cum vine treaba, domnule prim ministru Tudose?!”

 

 

Manipularea cifrelor ANAF făcută de ministrul Mișa

 

Ionuț Mișa a spus joi că, potrivit datelor ANAF, 157.798 de angajatori nu ar fi plătit contribuțiile sociale pentru 2.076.097 de angajați, la 30 septembrie 2017, ceea ce ar justifica trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat.

 

 

"Vreau să vă prezint câteva cifre care justifică necesitatea realizării transferului de contribuții și necesitatea implementării acestei măsuri. Vreau să vă spun că la data de 30.09.2017 există 157.798 de angajatori care nu au plătit contribuții sociale pentru angajații lor. Și acum am să vă menționez și numărul angajaților aferent acestor companii. Este vorba de 2.076.097 de angajați. Deci vă dați seama că este o pondere foarte mare și un număr foarte mare a celor care până acum evitau plata contribuțiilor sociale ale angajatului către bugetul de stat", a explicat Ionuț Mișa.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22