Fostul comisar european Dacian Ciolos ar urma sa fie noul premier al tarii (surse)

Tudor Despina | 05.11.2015

Fostul comisar european pentru Agricultura Dacian Ciolos urmeaza sa fie noul premier al Romaniei, au declarat surse pentru revista 22.

Pe aceeași temă

 

Ciolos ar urma sa detina functia de premier dupa un acord la care presedintele Iohannis si partidele au ajuns. Pana la acest moment, PSD si PNL au avut consultari cu seful statului. Si Euractiv il numeste pe Ciolos pentru functia de premier, jurnalistii citand “doua surse credibile”.

 

Astfel, in timp ce demisia lui Victor Ponta de la sefia Executivului nu a oprit protestele de strada, devine clar ca Dacian Ciolos va prelua mandatul de premier al tarii pana la urmatoarele alegeri generale din Decembrie 2016.

 

Ciolos: Neafiliat politic, cu influenta la Bruxelles

 

Nominalizarea ar fi de bun-augur, arata Euractiv, in conditiile in care Ciolos “nu doar ca e bine perceput la Bruxelles, dar reprezinta una dintre rarele figure publice romane asupra careia nu planeaza suspiciuni de coruptie”.

 

Dacian Ciolos este recunoscut drept o persoana independenta politic. Desi in timpul mandatului de comisar pentru Agricultura in mandatului Comisiei Europene conduse de Jose Barroso era vazut ca afiliat al Popularilor de centru-dreapta, el este considerat un om echilibrat.

 

Dacian Ciolos e recunoscut ca avand o puternica sustinere la nivel european din partea Frantei. Este casatorit cu o frantuzoaica, Valerie, a studiat in Hexagon, si – in timpul mandatului in Comisia Barroso – a fost recunoscut si ca “al doilea comisar francez”.

 

Ciolos nu a petrecut mult timp in serviciul public al Romaniei. Inainte de a deveni comisar in 2009, el a lucrat la delegatia CE la Bucuresti. Totusi, Dacian Ciolos a ocupat functia de ministru al Agriculturii in  Cabinetul Tariceanu, intre Octombrie 2007 si Decembrie 2008.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22