Fostul ministru al Agriculturii Fuia, condamnat in prima instanta la 4 ani cu executare

Tudor Despina | 07.10.2015

Justitia l-a condamnat pe fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia, miercuri, la patru ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu contra intereselor publice. Decizia instantei nu e definitiva, drept urmare Fuia poate face contestatie, ceea ce a si anuntat ca intentioneaza.

Pe aceeași temă

 

Decizia luata in prima instanta de Curtea de Apel Bucuresti – patru ani de inchisoare cu executare pentru Stelian Fuia – nu are caracter definitiv, fapt ce ii da posibilitatea fostului ministru al Agriculturii sa conteste la Inalta Curte. Lucru pe care Fuia l-a anuntat deja:

 

Asteptam sa vedem motivarea. Vom ataca decizia Curtii de Apel. Nu comentez mai mult deocamdata asupra deciziilor instantei. Ma consider nevinovat”, a spus el pentru Mediafax.

 

In 2014, procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de Stelian Fuia pentru abuz in serviciu cu privire la vanzarea ilegala a unor imobile aflate in patrimoniul statului, in perioada cand era director la Statiunea de Cercetare Fundulea.

 

Prejudiciul adus statului roman se ridica la peste 1,6 milioane de lei, prejudiciu nerecuperat.

 

Concret, Stelian Fuia este acuzat ca a omis indeplinirea unui act de serviciu in cadrul unei proceduri de executare silita, fapt ce a condus la vanzarea ilegala, prin licitatie organizata la data de 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului catre o persoana fizica, banii fiind platiti societatii la care asociata era sora lui.

 

Avantajele patrimoniale obtinute de firma, sustine DNA, au fost reflectate in patrimoniul Alexandrinei si al lui Daniel State, sora, respectiv cumnatul fostului ministru, si ei de asemenea trimisi in judecata in dosar, potrivit Hot News.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22