Fostul ministru de Interne Petre Toba nu a plagiat in teza sa de doctorat

Vlad Toma | 02.09.2016

CNATDCU continua analiza tezelor de doctorat in cazul carora au fost semnalate suspiciuni de plagiat. Dupa cazurile Ponta si Oprea a venit randul fostului ministru de Interne Petre Toba.

Pe aceeași temă

 

Spre deosebire de ceea ce s-a intamplat in cazurile Ponta si Oprea, comisia de lucru a CNATDCU a decis astazi ca Petre Toba, fost ministru de Interne al Romaniei, nu a plagiat in teza sa de doctorat, conform agentiei Mediafax.

 

Decizia finala in acest caz va apartine insa Consiliului General al CNATDCU.

 

Informatii aparute in presa acum cateva luni aratau ca ar exista suspiciuni de plagiat în cazul lucrării de doctorat a proaspat numitului ministru de Interne, chestorul principal Petre Tobă, cel care a condus Poliția Română în ultimii 3 ani.

 

Jurnalista Emilia Şercan arata, intr-o analiza publicată pe PressOne, ca peste 250 de pagini din cele 390 ale tezei de doctorat a ministrului de Interne Petre Tobă ar fi copiate ad litteram din lucrări de specialitate sau din referate postate pe internet, fără utilizarea ghilimelelor și fără a respecta normele naționale și internaționale de citare în opere științifice.

 

Petre Tobă a urmat cursurile doctorale la Catedra de Strategie Militară și Securitate, Departamentul Operații Întrunite, Studii Strategice și de Securitate din cadrul Universității Naționale de Apărare "Carol I", în perioada 2008–2011, susținându-şi teza în mod public în 15 februarie 2011. Titlul tezei prin care Petre Tobă a devenit doctor în Științe Militare este"Poliția Română – forță de stabilitate și securitate. Optimizarea managementului cooperării internaționale în vederea combaterii amenințărilor neconvenționale", lucrarea fiind coordonată de chestorul general de Poliție (r) Anghel Andreescu, fost director al Serviciului de Pază și Protecție (1998-1999), comandant al Jandarmeriei (1999-2001) și secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (2005–2013), mai arata Emilia Sercan.

 

Ministrul de Interne Petre Toba si-a dat ieri demisia dupa ce DNA a cerut aviz pentru anchetarea sa in dosarul DIPI sub acuzatia de favorizare a infractorului.

 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22