Fostul sef al ANI Horia Georgescu, judecat sub control judiciar

T.d. | 10.07.2015

Pe aceeași temă

Fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate Horia Georgescu a fost plasat sub control judiciar. Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis joi definitiv eliberarea sa din arest. Georgescu e judecat in dosarul privind presupuse despagubiri ilegale de la ANRP.

Decizia a fost luata dupa admiterea unei contestatii in acest sens depuse de fostul sef al ANI, aflat in arest preventiv din 18 martie, potrivit HotNews.

In dosarul ANRP, procurorii DNA au trimis in judecata opt persoane care, la data faptelor, faceau parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), dar si alti patru inculpati care detineau calitatea de experti evaluatori autorizati.

De altfel, ICCJ a admis si contestatia fostului deputat Theodor Nicolescu, el urmand sa fie judecat in arest la domiciliu.

Astfel, in fata judecatorilor vor ajunge fostii deputati Marko Attila si Theodor Nicolescu, fostul presedinte al ANI Horia Georgescu, Ingrid Zaarour, Mihnea-Remus Iuoras, Ingrid-Luciana Popa-Mocanu, Remus-Virgil Baciu si Constantin-Catalin Canangiu.

De asemenea, au fost trimisi in judecata si expertii evaluatori Gheorghe Visoiu, Alexandru-Florin Hanu, Neculai Nistor si Dorin-Cornel Drula.

Dosarul a fost mutat de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) la Curtea de Apel Bucuresti dupa ce Catalin Theodor Nicolescu si Marko Attila-Gabor au demisionat din Parlament. In acelasi dosar, omul de afaceri Horia Simu a fost arestat preventiv pe 3 iulie.

Procurorii anticoruptie vorbesc despre un prejudiciu presupus de aproape 85 de milioane de euro la bugetul de stat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22