FOTO Liderii europeni, in summit extraordinar. Alexis Tsipras mai face o incercare pentru salvarea Atenei

T.d. | 07.07.2015

Pe aceeași temă

In timp ce liderii europeni discuta la aceasta ora situatia din Grecia intr-un summit extraordinar la Bruxelles, presedintele Consiliului European vrea ca o decizie in privinta crizei elene sa fie luata in aceasta seara. Discutiile au in vedere posibilitatea unui nou acord de bailout pentru Atena, iar situatia nu pare sa sufere amanare.

Astfel, potrivit unor surse europene citate de cotidianul britanic The Guardian, Tusk – care prezideaza summitul din aceasta seara – a cerut o decizie rapida in acest sens.

Totusi, atmosfera din capitala Uniunii Europene este marcata de frustrarile liderilor comunitari, in conditiile in care delegatia greaca nu a venit cu propuneri privind noi masuri de salvare economica, desi toata lumea astepta acest lucru.

(Foto: The Guardian)

Totul pare sa tina de pozitia pe care premierul grec Alexis Tsipras o va prezenta in aceasta seara.

De altfel, si seful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a subliniat faptul ca o solutionare a crizei grecesti depinde de premierul Alexis Tsipras.

Anterior, astazi, discutiile din Eurogrup nu au atins niciun rezultat. Cel putin asa arata declaratia sefului grupului ministrilor de Finante din tarile membre ale zonei euro.

“La acest moment nu sunt propuneri din partea Greciei”, transmite Jeroen Dijsselbloem.

"La acest moment nu sunt noi propuneri din partea Greciei si primul pas va fi trimiterea de catre Atena a unor noi propuneri catre Eurogrup; o noua cerere prin Mecanismul European de Stabilitate si, imediat ce o vom primi - speram sa se intample maine dimineata -, vom avea o noua discutie in Eurogrup pe aceasta tema”, se arata in declaratia sefului Eurogrupului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22