Francois Hollande, presedintele francez, propune crearea unui guvern al zonei euro

P.c. | 20.07.2015

Pe aceeași temă

Francois Hollande, presedintele Frantei, a declarat ca este nevoie de actiuni pentru ca cetatenii europeni sa recastige increderea in proiectul european, afectat de ceea ce s-a intamplat in Grecia. Hollande a propus crearea unui guvern al zonei euro, cu un buget specific si cu un parlament care sa asigure controlul democratic, relateaza Reuters, conform Hotnews.


"Dar nu ne putem opri aici. Am propus sa reluam ideea lui Jacques Delors (fost comisar-sef european - n.red.)privind un guvern al zonei euro si sa adaugam la acesta un buget specific, precum si un parlament pentru a asigura controlul democratic", a declarat Francoi Hollande duminica.
 

Presedintele francez a aratat ca cele 19 state membre ale zonei euro au ales sa se alature uniunii monetare pentru ca este in interesul lor si nimeni nu isi asuma responsabilitatea de a iesi din ea. "Aceasta alegere cere o organizare consolidata si, cu tarile care vor decide, o avangarda. Franta este pregatita deoarece, asa cum ne-a aratat Jacques Delors, ea creste mereu atunci cand este la initiativa Europei", a mai aratat liderul de la Elysee.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22