Frisoane la PSD si ALDE dupa numirea noului ministru de Interne. Oare de ce le e frica?

Dora Vulcan | 07.09.2016

Presedintele Senatului si liderul ALDE Calin Popescu-Tariceanu a spus despre noul ministru de Interne, Dragos Tudorache, ca este un nimeni, de care nu a auzit, comentand de asemenea ca guvernul "devine tot mai putin tehnocrat si tot mai mult politic". Dragnea insinueaza ca Tudorache e, de fapt, ministru PNL.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Tariceanu s-a lansat intr-un atac furibund la adresa lui Todorache, un "nimeni" care e un "necunoscut" pentru ca a lucrat la Bruxelles

 

 

"Pentru mine este un nimeni. Despre un nimeni, nu comentez nimic. Nu am auzit de el, nu stiu de unde este, de unde vine. Am auzit ca a lucrat pe la Bruxelles, nu este o persoana cunoscuta. Nu ma surprinde numirea pentru ca, din ce am citit prin presa, am inteles ca face parte din categoria talibanilor din Guvernul condus de domnul Ciolos. Avand in vedere si optiunile politicile ale unora din membrii Cabinetului - am inteles ca Paslaru si am inteles ca mai este inca unul care au deja optiuni politice - numirea de la Ministerul de Interne se inscrie in aceeasi linie si Guvernul asa zis tehnocrat devine pe zi ce trece tot mai putin tehnocrat si tot mai mult politic" a declarat Tariceanu, citat de Hotnews.

 

 

 

 

Presedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat despre Tudorache ca este "un domn de care se spune ca e PNL"

 

 

"Am inteles ca l-au pus la Ministerul de Interne pe un domn de care se spune ca e PNL. O sa ne uitam cu foarte mare atentie. Cred totusi ca premierul Dacian Ciolos ar trebui sa ia in seama ceea ce spunem noi. E vorba si de imaginea lui si de consecinte. Intalniri si discutii cu liderii partidelor. Cred ca domnul Tudorache poate chema la intalniri subordonati din Ministerul de Interne, nu presedinti de partide. Premierul Dacian Ciolos a facut un demers de buna credinta, eu asa l-am apreciat, fiind constient si dumnealui de suspiciunea care e deja publica in privinta domnului Tudorache, respectiv despre influenta reciproca sau comunicarea dintre dumnealui si PNL. A propus ca din partea fiecarui partid sa fie la MAI un consilier. Noi nu suntem acord cu asa ceva. Noi nu vrem sa punem paznici de la partid la un ministru. Ne uitam la activitatea lui, daca omul e corect o sa fie foarte bine, daca nu, o sa reactionam foarte, foarte dur', a declarat Dragnea la finalul BPN al PSD.

 

 

 

El a precizat ca a discutat pe aceasta tema cu premierul Dacian Ciolos, care l-a sunat inainte sa anunte nominalizarea.

 

 

 

"M-a sunat domnul Dacian Ciolos chiar ieri dimineata, inainte sa anunte. Mie mi s-a parut un demers de buna-credinta, civilizat. Probabil ca i-a sunat pe toti presedintii de partide, sa nu aflam din presa. Oricum, i-am spus ca nu era un mare secret. Toata lumea stia demult ca domnul Tudorache vrea sa ajunga la MAI. Si, in coincidenta, domnul Toba a trebuit sa plece. Nu a iesit cu plagiatul, a aparut o problema penala si locul s-a eliberat', a sustinut presedintele PSD, citat de Agerpres.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22