Funeriu despre isteria PSD de anulare a BAC-ului: Un interes financiar de 400 de milioane euro pe an

Laurentiu Gheorghe | 26.05.2020

În spațiul public a fost lansată o campanie pentru echivalarea Bacalaureatului cu mediile din liceu. Astfel „700.000 de absolvenți din 2011 încoace vor repopula fabricile de diplome”, explică Funeriu

Pe aceeași temă

În spațiul public a fost lansată o campanie mediatică, susținută la posturile TV controlate de PSD, care are drept scop anularea examenului de Bacalaureat pe motiv de Covid-19 din acest an și acordarea mult doritelor diplome doar în baza notelor obținute în liceu, la materiile care fac obiectul examenului final.

Dar și examenul de capacitate ar putea sa fie anulat în acest an pe acelasi motiv iar admiterea în licee să se faca doar în baza notelor obținute de elevi în gimnaziu, ceea ce în mod evident i-ar dezavantaja pe elevii care au studiat cu profesori mai exigenți care nu sunt foarte darnici cu note maxime. Insa aici miza financiara nu exista, fiind vorba doar de repartizarea elevilor la licee fara a se mai sustine un concurs.

„Dacă se va anula bacalaureatul, vreo 6-700.000 de picați la bac din 2011 încoace vor primi acea diplomă și vor repopula fabricile de diplome – dughene, nu universități – cu un interes financiar de aproximativ 400 de milioane de euro anual. Înțelegeți acum de ce atâta isterie”, scrie pe Facebook fostul ministru al Educației Daniel Funeriu.

„Nu vă lăsați învinși de coaliția loazelor, nu vă mai lăsați conduși de proști și mafioți!” îi îndeamnă Funeriu pe elevii și păriții care nu acceptă anularea BAC-ului din acest an.

Avertismentul lui Funeriu vine după ce cu o seară în urmă, la Antena 3, Mihai Gâdea a avut la dispoziție o emisiune de trei ore în care s-a facut propagandă asidua pentru anularea în primul rand a examenului de Bacalaureat pe motiv de Covid-19 și riscul de infectare al elevilor. Despre Evaluarea Națională s-a vorbit mai puțin pentru că principala afacere o reprezintă „fabricile de diplome” ale asa-ziselor universități si mai departe a lucrarilor de doctorat plagiate.

„Să fim puțin raționali: conform tendințelor actuale, în ziua bacalaureatului vor mai fi în România aproximativ 1000 de infectați cu coronavirus. Asta înseamnă că, din aprox. 140.000 de copii care vor da bacul, 7 vor fi infectați. Din care 5-6 diagnosticați, deci izolați, deci un singur elev infectat va da bacalaureatul. Vom avea, așadar, o singură sală de clasă cu un elev infectat, cu mască și la distanță mare de ceilalți. Rațional vorbind, un risc de 10 ori mai mic decât riscul unui accident rutier într-un an calendaristic pentru o persoană oarecare. Riscul pentru sănătate este, așadar, cât de aproape de zero este posibil să fie“, spune, într-o analiză publicată pe pagina sa de Facebook, fostul ministru Daniel Funeriu.

Mesajul integral al fostului ministru al Educației:

“Dragii mei,

din 2011 încoace, peste un milion de tineri ai României au o diplomă obținută pe merit, două milioane de tineri ai țării noastre au învățat că nu poți să furi startul în viața de adult. Acești tineri au fost printre cei care s-au luptat în stradă pentru o justiție independentă, ei vor fi cei care vor ridica țara noastră, ei vor fi cei care ne vor opera când vom fi bolnavi, ei vor pilota avioanele în care vom zbura, ei vor construi casele în care vom locui și spitalele în care vom fi îngrijiți. Or, toate astea, trebuie făcute de oameni corect pregătiți, nu de trișori.

În 2011 când am curățat mizeria de la bacalaureat am stat ferm și calm în fața isteriei colective provocate de aceiași mafioți care azi încearcă să câștige sute de milioane murdărind diplomele copiilor voștri. Am spus atunci că eu, Daniel Funeriu, țin cu calm și siguranță cârma educației din România în direcția în care trebuie, oricâte valuri ar face acești mafioți, pentru că asta merită copiii noștri.

Am spus atunci că eu vreau generații de tineri cu fruntea sus, nu cu mâna întinsă. Am spus că nu mai vreau să fim peste decenii căpșunarii sau culegătorii de șparanghel cu diplomă de pe câmpiile Europei. Vreau să fim inginerii, medicii, economiștii Europei, vreau ca România să fie admirată și respectată.

Dragi părinți, dragi tineri,

Fiți voi generația cu fruntea sus, arătați voi ce puteți, ieșiți din cercul vicios al istoriei în care vor să vă țină cei care astăzi, pentru milioane de euro, vor să murdărească mândria de a fi un om onest, vor să reducă la zero efortul vostru onest făcut din clasa pregătitoare până în clasa a XII-a.

Dragii mei: e lupta generației voastre! Apărați-vă onoarea diplomei de bacalaureat! Nu vă lăsați învinși de coaliția loazelor, nu vă mai lăsați conduși de proști și mafioți!

Vă spune asta unul care, singur în fața lor, i-a învins pentru că a luptat lupta cea dreaptă: voi aveți datoria să conduceți țara asta, prin curaj, nu lașitate, prin onestitate, nu minciună, prin competență, nu fușăreală. Pe ei!”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22