Gardienii din penitenciare ameninţă, iar Toader promite o suplimentare de 1.000 de posturi

E.b. | 11.12.2017

Guvernul va adopta, cel mai probabil în această săptămână, un act normativ pentru suplimentarea schemei de personal din penitenciare cu 1.000 de posturi, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Pe aceeași temă

 

  

Toader s-a întâlnit cu sindicatele angajaţilor din penitenciare, la Penitenciarul Vaslui, unde o parte dintre angajaţi au anunţat că refuză să mai intre în serviciu, reclamând lipsa de personal şi numărul mare de ore suplimentare lucrate şi neplătite, conform News.ro

 

Ministrul Tudorel Toader s-a întâlnit, la Penitenciarul Vaslui, cu liderii sindicali ai angajaţilor din penitenciarele din Vaslui, Iaşi şi Bacău, iar la final a anunţat că va fi adoptată o Hotărâre de Guvern privind suplimentarea posturilor din penitenciare cu 1.000 de locuri.

 

El a spus că speră ca actul normativ să primească repede toate avizele necesare, astfel încât să poată fi adoptat în şedinţa Guvernului din această săptămână.

 

Tudorel Toader a spus că Ministerul Justiţiei lucrează, de asemenea, la un proiect de act normativ, probabil Ordonanţă de Urgenţă, astfel încât pe viitor angajaţilor din penitenciare să le poată fi plătite orele suplimentare.

 

"Plata orelor suplimentare va fi valabilă pentru viitor, nu şi pentru trecut, deci nu retroactiv", a afirmat ministrul Justiţiei, precizând că angajaţii Penitenciarului Vaslui, de exemplu, au acumulat în acest an peste 30.000 de ore suplimentare, iar aproximativ 27.000 au fost compensate cu zile libere.

 

"Sunt multe probleme de rezolvat în penitenciare. O parte le-am rezolvat, celelalte le vom rezolva cât de curând", a adăugat Tudorel Toader.

 

Săptămâna trecută, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a anunţat că peste jumătate dintre agenţii Penitenciarului Vaslui refuză să mai intre în serviciu, ei reclamând lipsa de personal şi numărul mare de ore suplimentare lucrate şi neplătite.

 

În replică, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a susţinut că la Penitenciarul Vaslui posturile sunt ocupate în proporţie de 88 la sută, iar în 2017 au fost repartizaţi unităţii respective 17 absolvenţi ai şcolilor de profil.

 

Totodată, ANP susţine că doar puţin peste 3.000 de ore suplimentare mai trebuie recuperate, activitatea desfăşurându-se în condiţii normale.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22