George Simion despre congresul AUR: E foarte posibil să fie ales un singur președinte. Voi candida

L. G. | 14.02.2022

Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat un congres extraordinar în acest an la care foarte posibil se alege un singur președinte. În prezent sunt doi copreședinți: George Simion și Claudiu Târziu.

Pe aceeași temă

„Vom hotărî. Este foarte posibil să fie ales un singur preşedinte”, a declarat Simion, pentru news.ro. Întrebat dacă va candida pentru funcţia de preşedinte, Simion a răspuns: ”Sigur că voi candida”.

 

La Congres va fi stabilit candidatul pentru alegerile prezidenţiale, dar şi cel pentru funcţia de prim-ministru.

 

Duminică, în emisiunea Insider politic de la Prima TV, distanțându-se de Călin Georgescu, Claudiu Târziu l-a propus premier pe Marius Lulea, autorul unei cărţi în care mareşalul Antonescu este comparat cu victimele comunismului.

 

George Simion crede că propunerea lui Târziu este o idee bună.

 

Marius Lulea este autorul unei cărţi despre mareşalul Ion Antonescu. „O extraordinară carte în care se analizează fapte imputate mareşalului Ion Victor Antonescu, cel care a condus România în lupta împotriva cotropitorului bolşevic”, este prezentată cartea pe site-ul Centrului Pentru Cultură, Istorie şi Educaţie.

 

În urmă cu trei ani, Marius Lulea, într-un text publicat pe blogurile Adevărul, îl compara pe mareşalul Antonescu cu victimele comunismului.

 

„Din punct de vedere juridic, mareşalul Ion Victor Antonescu este la momentul de faţă considerat «criminal de război» . Nicio hotărâre judecătorească ulterioară nu a anulat această încadrare, asta deşi tribunalul care a luat această decizie nu avea nici o competenţă legală pentru a face acest lucru. De altfel, pe acelaşi model, zeci de mii de buni români au fost ulterior condamnaţi la moarte sau aruncaţi în temniţele comuniste unde şi-au găsit moartea”, scria Lulea.

 

Cât privește admiraţia lui Marius Lulea pentru mareşalul Antonescu, George Simion a comentat: „Nu ştiu dacă şi-a exprimat admiraţia sau nu, ştiu despre domnul Marius Lulea, care-mi este şi prieten, faptul că a fost şef de promoţie la Construcţii, este cel mai atestat inginer pe domeniul lui dintre toţi inginerii din România. A scris cărţi de specialitate pe domeniul său, a atras investiţii de zeci de milioane de euro. Ştiu că este un om capabil”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22