Ginerele lui Vasile Blaga, Ionut Rudeanu, a fost retinut intr-un dosar de evaziune fiscala

T.d. | 21.05.2015

Pe aceeași temă

Ginerele lui Vasile Blaga, Ionut Rudeanu, a fost retinut joi seara de procurorii. El a fost audiat pentru opt ore intr-un dosar de evaziune fiscala. Mai multe perchezitii au avut loc astazi la firme de protectie si paza, potrivit Digi24.

Procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti cerceteaza mai multe firme de paza si protectie din Bucuresti, Deva si Buftea, intr-un dosar de evaziune fiscala in care s-ar inregistra un prejudiciu de 2,5 milioane lei.

Procurorii sustin ca in perioada 2010-2014 firmele controlate ar fi facut tranzactii fictive pentru a nu plati taxele si impozitele. Rudeanu a fost audiat, alaturi de alte persoane, la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, pe numele acestuia fiind emis un mandat de aducere.

Firma controlata de Ionut Rudeanu,  Axis Security, a castigat pe banda rulanta contracte cu institutiile din subordinea guvernului - fie ca a fost vorba de Guvernul Boc sau de Guvernul Ponta. In 2013, majoritatea contractelor au fost incheiate cu Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi (CNADR). Aceste contracte se adauga insa altora castigate la inceputul anului tot cu CNADR. Firma ginerelui liderului PDL a castigat, in luna aprilie 2013, in asociere cu compania multinationala G4S Secure Solutions cinci contracte de asigurare a pazei pe autostrazile din sudul Romaniei in valoare totala de 15,7 milioane de lei.
 

Vasile Blaga: Ginerii nu ti-i alegi

Blaga s-a distantat de ginerele sau, intr-un interviu acordat in februarie 2014 Revistei 22, declarand ca i-a spus acestuia ca "nu mai are ce cauta in casa mea": "Ginerii nu ti-i alegi. I-am spus-o foarte clar mai ales dupa ultima isprava, cea cu Timisoara, de acum trei saptamani, cand a luat un contract de 200.000 lei pentru paza sau nu stiu ce: nu mai are ce cauta in casa mea. Mai mult n-am ce sa fac. E casatorit cu fiica mea, am un nepot foarte reusit, eu nu pot sa ma duc mai departe. Stiu ca e foarte greu ca lumea sa ma creada, asta i-am si spus-o intre patru ochi: poti sa-ti dai seama ca nimeni nu crede ca daca n-ai fi ginerele meu ai lua contractele respective?. Ar putea sta in banca lui, ca are destul de lucru".
 

Vaslie Blaga, denuntat de Darius Valcov

Intr-un alt dosar, fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, l-a denunţat pe Vasile Blaga, co-preşedintele PNL, ca ar fi facut presiuni asupra sa pentru ca Primaria Slatina sa incheie contracte cu firma Tehnologica Radion, controlata de omul de afaceri Theodor Berna. Informaţiile se regăsesc în Rechizitoriul prin care Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de DNA. Ba chiar, fostul primar al Slatinei a fost supus şi testului cu detectorul de minciuni. “Cu prilejul testării poligraf  la întrebarea „Minţi atunci când susţii că VASILE BLAGA este cel care te-a pus în legătură cu THEODOR BERNA?”, la care inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN a răspuns „Nu”, s-a constatat că răspunsul inculpatului nu a provocat modificări specifice comportamentului simulate”, se menţionează în Rechizitoriul DNA prin care Valcov a fost trimis in judecata.

Procurorii il acuza pe Valcov de “trafic de influenta, spalare de bani si efectuarea de operatiuni financiare incompatibile cu functiile detinute”. Foloasele necuvenite pe care Valcov le-ar fi obtinut pentru el se cifreaza la 2.27 milioane lei.

Vasile Blaga neaga orice implicare in acest dosar, spunind ca nu a intervenit niciodata pentru vreo firma.
 

Vasile Blaga:  Nu am intervenit pentru nimeni niciodata

Intr-o interventie la postul B1 Tv, Vasdile Blaga a sustinut ca nu are nicio implicare in acest dosar si ca nu a intervenit niciodata pentru vreo firma.

Nu am intervenit niciodata in vreun contract, pentru vreo firma, nici la Primaria din Slatina, nici in favoarea lui Vilcov sau a altcuiva. Este o minciuna sfruntata. Vilcov minte intr-o ancheta penala, ceea ce est foarte grav”, a spus Blaga.

El a spus ca procurorii nu i-au comunicat nimic, ca a aflat de aceste acuze din presa, dar ca, daca va fi chemat la DNA, va da toate explicatiile.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22