Greblă: Reiterăm propunerile Olguța și Drăghici și anexăm actele absolut inutile cerute de Iohannis

Laurentiu Gheorghe | 18.01.2019

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a anunțat că va trimite aceleași propuneri de numire a Olguței și Drăghici ca miniștri, la pachet cu actele cerute „inutil” de către președintele Iohannis.

Pe aceeași temă

„Reiterăm propunerile care au fost făcute şi anexăm actele solicitate absolut inutil de dl preşedinte”, a declarat Toni Greblă într-o intervenţie telefonică la Digi24.

El a menţionat documentele care au fost trimise iniţial, respectiv copia cărţii de identitate şi un CV din care rezultă că persoanele nominalizate nu sunt nici în stare de incompatibilitate şi nu au avut nici o stare de incompatibilitate.

Întrebat care este uzanţa în cazul remanierilor, secretarul general al Guvernului a explicat: ”Numai solicitatea făcută de premier, care nominalizează pentru posturi rămase vacante anumite persoane, fără să fie însoţite de niciun act doveditor. De 30 de ani, în funcţionarea statului român aceasta a fost procedura. De altfel, acum aproape două luni, prim-ministrul a făcut o solicitare preşedintelui într-o singură adresă pe revocare a opt miniştri, de numire a altor opt persoane. Şase dintre aceste persoane au fost acceptate de preşedinte, au depus jurământul, două au fost refuzate, dar toate propunerile care au fost făcute nu au fost însoţite de niciun act doveditor. Acesta nu este motivul real pentru care preşedintele a refuzat, a spus şi ieri, alaltăieri într-o declaraţie publică, vrea să se asigure că cele două ministere vor fi conduse de miniştri competenţi, deci refuzuri legate de oportunitate, şi nu de legalitate”.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a trimis, joi, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, precizând că, în continuare, propunerile de numire în funcţia de membru al Guvernului nu fac dovada îndeplinirii tuturor condiţiilor de legalitate, astfel încât să li se poată da curs. În scrisoare, preşedintele a invocat lipsa cazierului judiciar şi a declaraţiei pe propria răspundere că nu se află în incompatibilitate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22