Grecia: Comisiile parlamentare dezbat acordul cu creditorii internationali

P.c. | 13.08.2015

Pe aceeași temă

Acordul Greciei cu creditorii sai internationali este dezbatut astazi de deputații greci, în cadrul comisiilor parlamentare noul acord cu creditorii țării. Acordul va fi supus diseara votului tuturor parlamentarilor, informează AFP, conform Agerpres.

 

'Calendarul este strâns și suntem obligați la această procedură de urgență', a declarat, la începutul dezbaterilor, Gerasimos Balaouras, deputat din partea stângii radicale Syriza, partid aflat la putere în Grecia.

 

Grecia are de achitat o sumă de 3,4 miliarde de euro către Banca Centrală Europeană (BCE) joia viitoare și că ea speră, datorită votului pe marginea celui de-al treilea plan de asistență pentru țară din partea UE și FMI, să obțină o primă tranșă din ajutorul prevăzut.

 

CITITI SI: Grecia si-a asumat in fata creditorilor privatizarea rapida a porturilor, aeroporturilor regionale si a operatorului national de energie

 

Acest ajutor este evaluat la o sumă între 80 și 86 de miliarde de euro în următorii trei ani.

 

După discuțiile în cadrul comisiilor parlamentare, proiectul de lege va fi dezbătut în ședință plenară cu cei 300 de parlamentari greci, votul final fiind așteptat în seara zilei de joi sau la noapte.

 

Guvernul lui Alexis Tsipras ar trebui să obțină ratificarea acordului, contând pe cele 106 de voturi ale principalelor partide din opoziție. Premierul se confrunta insa cu numeroase divergente in randul partidului sau, din cauza programului de austeritate pe care l-a acceptat.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22