Grecia trimite la Bruxelles lista DEFINITIVA de reforme. Eurogrupul le va analiza astazi

P.c. | 24.02.2015

Pe aceeași temă

Grecia va trimite astazi la Bruxelles planul de reforme pe care este dispusa sa le faca in schimbul prelungirii ajutorului financiar al tariiO conferinta telefonica va avea loc marti dupa-amiaza intre ministrii de finante ai Eurogrupului pentru a examina detaliile propunerilor grecesti. Lista trimisa de Grecia include si masurile sociale promise de Syriza in campanie electorala, relateaza Hotnews.

 

"Lista de reforme va fi trimisa maine dimineata ministrilor de finante ai Eurogrupului", a declarat aceasta o sursa din administratia greaca, in timp ce Atena trebuia initial sa-si trimita foaia de parcurs pana luni la miezul noptii la Bruxelles, iar examinarea propunerilor de reforma a continuat pe tot parcursul zilei intre guvernul lui Alexis Tsipras si zona euro, citeaza Agerpres.

 

Lista va cuprinde toate promisiunile electorale ale stangii radicale SYRIZA privind masurile sociale de urgenta pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili, a precizat aceeasi sursa, fara sa cifreze costul.

 

Printre masurile anuntate figureaza mai ales furnizarea de electricitate gratuita pentru 300.000 de familii nevoiase, acces gratuit la serviciile de sanatate, distributia de cupoane de ajutor alimentar si de transport pentru cei mai saraci precum si un sprijin financiar specific pentru pensionari cu pensii mici.

 

Tsipras, contestat de Syriza, dupa prelungirea acordului cu creditorii internationali

 

Alexis Tsipras, premierul Greciei, este contestat de mai multi membri ai propriului sau partid, Syriza, dupa prelungirea acordului de finantare cu creditorii externi. Acordul prevede extinderea cu patru luni a programului de asistenta financiara acordat guvernului de la Atena, program care expira la finele lunii februarie si in absenta caruia statul ar fi putut intra rapid in incapacitate de plata. Tsipras a declarat ca prelungirea acordului reprezinta un succes important al Greciei. 

 

Unul dintre principalii critici ai lui Tsipras este Manolis Glezos, europarlamentar, celebru prin faptul ca in timpul ocupatiei germane a dat jos drapelul german care flutura pe Acropole, acesta cerandu-si scuze in fata populatiei pentru ca a participat la crearea acestei "iluzii" si indemnand oamenii sa reactioneze, deoarece Guvernul ar fi cedat in fata creditorilor.

 

CITITI SI: Alexis Tsipras, contestat in interiorul propriului sau partid, dupa prelungirea acordului cu creditorii internationali

 

Giorgos Katrougalos-ministrul pentru reforma administrativa, l-a criticat si el pe Tsipras, anuntand ca va demisiona daca cerintele Greciei nu vor fi respectate de finantatorii internationali.

 

Grecia a ajuns la un acord cu statele zonei euro in privinta extinderii programului sau de finantare. In schimbul planului de reforme trimis astazi, planul de ajutor financiar va fi prelungit pentru inca 4 luni.

 

CITITI SI: Zona Euro si Grecia au ajuns la un ACORD: Ajutorul financiar PRELUNGIT cu 4 luni, contra unui program de REFORME

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22