Grindeanu confirmă că lipsa banilor de ambulanțe a dus la anularea acordului Sănătate-Interne

Dora Vulcan | 30.05.2017

Premierul Sorin Grindeanu a recunoscut că guvernul nu are prevăzut în buget bani pentru achizițiile de ambulanțe, motiv pentru care acordul dintre Sănătate și Interne a și fost anulat.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

"In momentul acesta, nu exista finantare pe proiect pentru achizitia acestor ambulante. Punem carul inaintea boilor. Ne intereseza cum gasim sursa bugetara pentru achizitia acestor ambulante. Imi doresc ca maine cu totii sa ajungem la un punct comun, fara orgolii, pentru ca aici vorbim despre siguranta oamenilor. Maine, ca intre colegi, astept argumentatia" de la ministrul Sanatatii si de la seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat”, a declarat premierul.  "Ne intereseaza ca acest parc auto sa fie reinnoit", a mai spus el.   

 

 

Sorin Grindeanu a spus că se va întâlni mâine pentru a discuta subiectul achiziţiei ambulanţelor cu miniştrii de Interne şi al Sănătăţii, Carmen Dan şi Florian Bodog, dar şi cu secretarul de stat în MAI şi şef al IGSU, Raed Arafat.

 

 

”Am avut întâlniri în perioada trecută şi cu doamna ministru, şi cu domnul ministru Bodog, şi cu domnul Arafat. Pe mine şi pe noi ar trebui să ne intereseze în primul rând, nu cine şi ce organizează, cel puţin, pe mine ca ministru nu neapărat ... cât să existe aceste ambulanţe cât mai rapid şi oamenii să beneficieze de ele... Acum eu ştiţi că am evitat şi eu şi i-am rugat şi pe colegii mei din Guvern să nu vorbim foarte mult despre moşteniri grele. Dar, în acest moment, n-avem cum să nu spunem lucruri care vin din trecut, lucruri pe care trebuie să le rezolvăm. De exemplu, eu mă aştept la soluţii din partea celor cu care mă voi întâlni mâine în primul rând legate de finanţare, pentru că în momentul ăsta, pe buget, nu există finanţare pentru achiziţia acestor ambulanţe. Deci, punem într-un fel carul înaintea boilor. E importantă şi etapa asta, cea legată de acest acord cadru, dar pe noi în primul rând ne interesează unde se poate derula mai repede, în condiţii transparente... şi de asemenea cum găsim sursa bugetară pentru achiziţia acestor ambulanţe”, a declarat Sorin Grindeanu.

 

 

 

”Nu vreau să intru în detalii, am ascultat toate argumentele şi de-o parte, şi de alta şi mâine cu toţii îmi doresc să ajungem la un punct comun. Fără orgolii! Aici nu e loc de orgolii, fiindcă vorbim de sănătatea oamenilor, vorbim de proceduri care trebuie să fie cât se poate de transparente, de corecte şi care să respecte legile din ţara noastră. Nu vreau să spun concluzii, nici eu, nici doamna ministru. Mâine, ca între colegi, aştept argumentaţia şi eu şi doamna ministru, şi din partea Ministerului Sănătăţii şi din partea domnului Arafat, astfel încât aceste proceduri în primul rând să se termine cât mai repede, să îndeplinească toate criteriile pe care le-am enunţat mai devreme şi în acelaşi timp aş fi foarte interesat să găsim şi sursele de finanţare şi să le ştim cât se poate de clar”, a mai spus Grindeanu.

 

 

El a spus că lipsa de acoperire bugetară pentru ambulanțe se va îndrepta la rectificarea bugetară din august: ”E e normal, e absolut corect să facem această rectificare, astfel încât poate vom reuşi (...) să găsim şi sursa de finanţare pentru ambulanţe, de exemplu.”

 

 

 

Duminica, Raed Arafat a acuzat ca SMURD este sabotat si blocat de functionari ai Ministerului Sanatatii si ca se va ajunge in situatia in care vor muri oameni pentru ca nu exista suficiente ambulante. În urma schimbului de replici în care s-a angajat cu ministrul Sănătății, Florian Bodog a fost convocat luni la guvern. La ieșire, Bodog a dat vina pe Arafat și a spus că acesta ar fi de fapt deranjat de faptul că i-a fost luată atribuția achiziției ambulanțelor. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22