Grindeanu îi ia apărarea lui Toader după ce Dragnea a cerut chemarea lui la raport în coaliție

Dora Vulcan | 03.04.2017

"Nu domnul Tudorel Toader e supus evaluării, el a făcut o evaluare a ceea ce a însemnat modul în care şi-a desfăşurat activitatea Parchetul General şi DNA”,a spus premierul Grindeanu.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Ministrul Justiţiei Tudorel Toader ar putea da explicaţii în coaliţia de guvernare legat de decizia de a-i mentine în funcţii pe Laura Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr. Şedinţa comitetului executiv al PSD va avea loc la mijlocul săptămânii, la Sinaia.

 

 

 

Am avut o discuţie azi-dimineaţă cu dânsul pe ceea ce înseamnă politici în continuare şi anume punerea în acord a deciziilor Curţii Constituţionale cu Codul penal şi Codul de procedură penală", a declarat premierul Sorin Grindeanu. 

 

 

Întrebat dacă evaluarea pe care a făcut-o ministrul Justiţiei va fi discutată în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD din această săptămână, Grindeanu a spus că încă nu are ordinea de zi a întâlnirii.

 

 

 

 

 

***

 

 

Liviu Dragnea, președintele PSD, a anunțat că se va discuta în Coaliție rezultatul evaluării făcute de ministrul Justiției procurorului general şi procurorului-şef al DNA și nu neapărat despre menținerea sau nu a acestuia în echipa guvernamentală. "Important este să se facă o evaluare a managementului instituţiilor", spune Dragnea.

 

 

Liviu Dragnea susţine se va discuta în coaliţia PSD/ALDE rezultatul evaluării făcute de Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, şi nu neapărat despre menţinerea sau nu a lui Toader în echipa guvernamentală. 

 

 

 

Întrebat la România TV dacă se va discuta situația ministrului Justiției în următoarea ședință a Coaliției, Dragnea a declarat: "Sigur că vom discuta subiectul acesta, nu neapărat despre domnul ministru, referitor la menținerea sau nu în echipa guvernamentală, pentru că nu a făcut neapărat un lucru foarte grav.

 

 

Eu am spus că sunt dezamăgit și spun în continuare, pentru că (...) am spus că voi susține decizia ministrului, (...) dacă este bine argumentată. Eu am fost dezamăgit că a fost o argumentație lungă, care te trimitea cu gândul într-o anumită decizie și decizia a fost cu totul alta".

 

 

 

Liderul PSD a spus că nu este importantă schimbarea șefilor Direcției Naționale Anticorupție și Parchetului General, ci evaluarea acestor instituții.

 

 

 

"E mai puțin important dacă rămân în funcție cei doi procurori, despre care a fost vorba, doamna Kovesi și domnul Lazăr, foarte important este să se facă o evaluare a managementului acestor instituții. (...) Nu s-a făcut o evaluare de vreo zece ani a acestor instituții. Nu cred că este sănătos, nu este în regulă", a menționat Liviu Dragnea, la România TV, conform Agerpres.

 

 

 

***

 

 

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a afirmat joi, în legătură cu procedura de evaluare a activității procurorului general Augustin Lazăr și a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, că și-a exercitat competențele legale și constituționale. 

 

 

Tudorel Toader a anunțat, miercuri, în urma evaluării sale, faptul că nu este oportună declanșarea procedurilor de revocare a Procurorului general al României, Augustin Lazăr, și a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. În schimb, trebuie avută în vedere o monitorizare a activității procurorilor.

 

 


Liviu Dragnea şi-a arătat dezamăgirea după raportul prezentat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toaderîn ce îi priveşte pe Augustin Lazăr şi Laura Codruta Kovesi, pentru care ministrul nu a cerut revocarea.

 

 

Liderul PSD a menţionat că nu susţine concluzia evaluării făcute de Toader procurorilor-sefi: "Nu am cum să susţin raportul". "Eu nu mi-o asum (decizia ministrului)", a adăugat Dragnea.

 

 

Dragnea a subliniat că "nu se pune problema schimbării lui Toader", adăugând că "decizia schimbării este a lui Sorin Grindeanu".

 

 

Întrebat cum vede faptul că Toader a anunţat că activitatea lui Lazăr şi a Codrutei Kovesi va fi "monitorizată", Dragnea a răspuns ironic: "I-am văzut că tremura de frică procurorii şefi".

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22