Grindeanu: nu am nicio vulnerabilitate, nu am absolvit Academia SRI, nu sunt acoperit

Dora Vulcan | 29.12.2016

Sorin Grindeanu, a doua nominalizare a PSD pentru postul de premier, a explicat miercuri seara intr-un interviu acordat lui Gadea la Antena 3 cum a ajuns, ca deputat nou ales in anul 2012, membru al comisiei parlamentare de control al Serviciului Roman de Informatii.

Pe aceeași temă

 

 

"In 2012 am plecat de pe functia de viceprimar al orasului Timisoara dupa ce am castigat un colegiu. Am venit in Parlament si mi-am exprimat primele trei preferinte: administratie locala, comisia de IT si cea de buget-finante. Am ajuns in comisia de IT (...) Am avut o revolta personala pentru ca nu-mi placea componenta si am mers la conducerea Camerei si am zis ca eu mai am niste zile in care ma pot decide daca ma intorc viceprimar.  Cu totul intamplator, un coleg care era membru in comisia de control a SRI a renuntat. Am fost chemat de domnul Zgonea care mi-a spus 'Mergi aici, e in regula. Cred ca e o comisie importanta in care m-as bucura sa actviezi'. Am mers, eu sunt un om disciplinat si inteleg anumite ratiuni", a explicat Grindeanu.

 

 

 

El a mai spus ca ar fi facut doar un curs de o luna si jumatate la Academia Nationala de Informatii ca sa se poata familiriza cu un domeniu in care nu avea experienta. 

 

"Nu sunt absolvent al Academiei, nu am facut master acolo. Era un curs de o luna si jumatate, in care au fost foarte multi deputati, pe siguranta si securitate nationala. A fost o parere a conducerii Camerei si comisiei pentru ca, neavand nici o legatura cu domeniul, ar fi bine sa fac acest curs de o luna si jumatate, pe care l-am facut", a spus Grindeanu care a negat si ca ar fi ofiter acoperit sau ca ar avea legaturi cu vreun serviciu de informatii.

 

Grindeanu a invocat in sprijinul sau faptul ca "Bunicul meu, cel care m-a crescut, a fost detinut politic. Nu as fi putut vreodata sa trec peste ceea ce inseamna memoria bunicului meu". El a spus si ca daca ar fi avut vreo "vulnerabilitate" legata de serviciile de informatii ar fi refuzat nominalizarea pentru postul de prim-ministru. "Eu nu-mi pot permite sa vulnerabilizez partidul care m-a ajutat sa ajung in diverse functii", a spus social-democratul.

 

Intrebat fiind de contactele pe care le-a avut pana acum cu seful statului, Grindeanu a afirmat ca a avut doar doua intalniri, ultima in urma cu o luna si jumatate, cand Klaus Iohannis a vizitat judetul Timis, al carui presedinte de Consiliu Judetean este actualul candidat la sefia Guvernului.

 

Sorin Grindeanu insa a mai avut o intalnire cu Iohannis pe 12 aprilie 2016, cand a facut parte din delegatia PSD care a participat la consultarile convocate de presedinte pe tema legilor sigurantei nationale. Pe langa Grindeanu, din delegatia PSD au mai facut parte Liviu Dragnea, Mihai Tudose, Valeriu Zgonea si Georgian Pop.

 

 

Intrebat in legatura cu faptul ca Grindeanu a fost membru al Comisiei SRI, Dragnea a spus ca acesta a facut parte din comisie "din greseala", "din intamplare", timp de un an si jumatate, dupa care a plecat si ca nu are legatura cu SRI.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22