Grindeanu se face că nu pricepe schimbul de replici acide dintre Dragnea şi Ponta

E.b. | 16.03.2017

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, la TVR 1, că schimbul de replici dintre fostul şi actualul preşedinte al PSD, Victor Ponta, respectiv Liviu Dragnea, ar fi trebuit să aibă loc în interiorul partidului.”Nu este pentru prima oară când au mai avut dialoguri de acest tip”, spune Grindeanu.

Pe aceeași temă

 
  

Grindeanu susţine că vorbeşte cu Dragnea în fiecare zi, iar atunci când are nevoie de părerea unor specialişti în anumite domenii, nu ezită să-i consulte, printre aceştia fiind şi Victor Ponta.

 

Fiind invitat să comenteze disputa publică dintre Liviu Dragnea şi Victor Ponta, premierul Grindeanu a răspuns: ”Nu este pentru prima oară când au mai avut dialoguri de acest tip, aş prefera ca acestea să se desfăşoare în interiorul partidului.”

 

Grindeanu a spus că principala sa responsabilitate şi a cabinetului său este punerea în aplicare a programului de guvernare, iar pentru acest lucru nu ezită să se consulte cu oameni atât din PSD, cât şi din afara lui.

 

Discut zilnic cu Liviu Dragnea ca preşedinte al PSD şi este normal pentru că vorbim de un guvern politic. Este normal să discut cu multă lume, dincolo de PSD, care să-mi dea sfaturi, să iau puncte de vedere din partea unor oameni în care am încredere”, a spus Grindeanu, la TVR, referindu-se la faptul că a discutat cu fostul premier Victor Ponta.

 

Şeful Guvernului s-a arătat încrezător că disputele se vor clarifica în interiorul partidului şi că nu vor fi plecări din PSD.

 

”Nu mi-e foarte clar acel schimb de replici. Eu am înţeles foarte bine este rolul pe care îl am eu şi guvernul. Dialog este normal să existe şi am comunicare foarte bună cu preşedintele partidului. De fiecare dată când am anumite semne de întrebare unde cred că o anumită expertiză pe o anumită zonă este necesară, nu am avut niciun fel de ezitare să sun la oameni pe care-i consider specialişti. Printre aceştia, s-a aflat şi Victor Ponta”, a mai spus Grindeanu.

 

 

"Stilul de conducere monarhică"

 

 

Deputatul PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, că îi este greu să înţeleagă de ce este atacat în continuare de către Liviu Dragnea şi a spus că este păcat ”să bagi şopârle”, în calitate de preşedinte PSD.

 

”Nu înţeleg de ce continuă atacul asupra mea, de ce este aşa supărat că, de fapt, noi ne-am înţeles: eu susţin Guvernul, susţin PSD, nu-l susţin pe domnul Dragnea. Asta-i viaţa!”, a declarat Victor Ponta, adăugând că nu poate fi de acord cu ”stilul de conducere monarhică” pe care l-ar promova Liviu Dragnea la conducerea PSD.

 

Invitat să comenteze sugestia făcută de Liviu Dragnea că ar fi existat o discuţie între premierul Sorin Grindeanu şi Victor Ponta legată de acordarea unei funcţii pentru cel din urmă, Ponta a răspuns: ”Astea sunt şopârle şi nu-i frumos să bagi şopârle. Nu am cerut nicio funcţie şi nici nu mi s-a oferit vreuna. Nici domnia sa nu mi-a oferit vreo funcţie, m-a întrebat la un moment dat ceva, dar e păcat să bagi şopârle când eşti ditamai preşedintele PSD.”, conform News.ro.

 

Fostul premier a respins aserţiunea lui Dragnea potrivit căreia ar fi atacat guvernul Grindeanu şi a spus că se va întâlni cu primul-ministru, dacă acesta va dori să-i solicite sfatul. ”Ori de câte ori mă va întreba, îi spun ce cred eu că e bine după care, sigur, deciziile le ia el”, a spus Ponta.

 

Domnul Grindeanu începe să conducă Guvernul şi face foarte bine. Să nu-l conducă altcineva, din altă parte”, a mai spus Ponta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22