Guvernatorul BNR, despre noul Cod Fiscal: Cresterea economica fara stabilitate nu e sustenabila

P.c. | 24.07.2015

Pe aceeași temă

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, a declarat recent ca noile masuri care vor fi introduse in eventualitatea intrarii in vigoare a noului Cod Fiscal, in special scaderile majore de taxe si impozite, pot provoca eventuale fluctuatii si crize in fata carora democratia romaneasca nu ar rezista, relateaza Hotnews.

 

Isarescu a declarat vineri ca "ar fi dramatic" ca Romania sa treaca in 2016 printr-o situatie similara cu crizele provocate de modificarile radicale din 2005 (cind cota unica a fost stabilita la 16% in loc de optimul de 19%) si 2008 (cresterile majore de pensii si salarii).
 

CITITI SI: BNR, discutii despre noul Cod Fiscal. Presedintele Consiliului Fiscal: Avem rezerve serioase ca stimularea consumului va avea un efect pe termen lung asupra cresterii economice

 

Isarescu s-a referit si la declaratiile despre un eventual amestec extern, facute de premierul Victor Ponta si ministrii sai, fara a-i nominaliza insa. "E obsesia noastra ca cineva din exterior ne impiedica sa crestem", a spus Isarescu, guvernatorul adaugind ca Romania trebuie sa evite "derapajele si scaderile". "Cresterea economica fara stabilitate nu e sustenabila", a mai spus Guvernatorul BNR.

 

Presedintele Iohannis nu a promulgat Codul Fiscal

 

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, nu a promulgat Codul Fiscal, cerand Parlamentului sa-l reexamineze. Iohannis avertizeaza ca masurile cuprinse in noul Cod vor avea consecinte importante la nivelul mentinerii consolidarii fiscale si ca e nevoie de o atitudine echilibrata care sa nu genereze disfunctionalitati care, ulterior, sa necesite frecvente corectari de ordin legislativ. Premierul Ponta a declarat ca respingerea noului Cod Fiscal este fie o decizie pur politica de blocare a activitatii economice a Guvernului si a tarii cu orice cost, fie o decizie luata in afara Romaniei si impotriva intereselor Romaniei pe care Iohannis trebuie sa o aplice cu orice risc.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22