Guvernul Tudose, evaluat de Dragnea la nici două săptămâni de la instalare

E.b. | 09.07.2017

Nici nu s-a instalat bine Mihai Tudose la Palatul Victoria, că Liviu Dragnea îl și evaluează. Luni dimineață, înaintea plecării la Bruxelles, premierul și câțiva miniștri sunt chemați în fața liderilor Coaliției PSD-ALDE.

Pe aceeași temă

 
 

 

Mihai Tusosei poate contabiliza deja câteva numiri controversate, tensiuni în relația cu mediul de afaceri dar și un conflict aplanat între ministerul Transporturilor și primarul Capitalei.
 

Premierul Mihai Tudose este așteptat în biroul lui Liviu Dragnea de la Parlament, în prima parte a zilei de luni, conform Digi24.

 

Liviu Dragnea, președintele PSD: Vom avea o coaliție în care va fi invitat prim-ministrul și o serie de membri din Cabinet pe care îi va hotărî domnul Tudose și vom discuta după prima săptămână de guvernare care sunt concluziile lor.

 

De asemenea, premierul va trebui să prezinte un program de acțiuni pentru perioada următoare.

 

Mihai Tudose: Nu sunt sceptic in ceea ce priveste progr de guvernare, sunt optimist. Este singura șansă a României să iasă din zona în care este, să ne dezvoltăm.

 

Mihai Tudose își poate trece în raportul de evaluare o serie de numiri controversate, precum cea a unui prezentator TV drept consilier de stat sau numirea Andreei Lambru, lansată în politică de liberali, înainte să ajungă în Guvernul Victor Ponta - la coordonarea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale.

 

În relația cu mediul de afaceri, Mihai Tudose nu a reușit să potolească iureșul produs de anunţul că se va introduce un impozit pe cifra de afaceri.

 

A promis doar că Ministerul de Finanțe face simulări și a avut întâlniri cu șeful ANAF, pe colectarea slabă a veniturilor. Este așteptat ca în fața liderilor PSD și ALDE să prezinte o primă evaluare a acestor calcule.

 

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE: Există o problemă. Deci firmele românești ajung să facă mult mai mult profit și să plătească mult mai mult impozit pe profit decât firmele străine. Vom evita să îi penalizăm pe cei corecți.

 

La capitolul reușite, Mihai Tudose poate aminti că a acordat medicamente compensate în proporție de 90% pensionarilor cu venituri de până în 900 de lei. Plafonul era anterior de numai 700 de lei. Premierul a dezamorsat și conflictul dintre ministerul Transporturilor și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

 

Liviu Dragnea: Palatul Victoria a înviat, deci acum a început să se muncească acolo!

 

Împărțirea banilor va fi un alt capitol discutat pentru că luna aceasta Guvernul va face prima rectificare bugetară.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22