Guvernul va discuta astazi modificările legislative solicitate de MAI şi de IGSU

Paul Cristescu | 03.11.2015

Guvernul va discuta astazi intr-o sedinta modificările legislative urgente solicitate de MAI şi IGSU. Guvernul intentioneaza de asemenea sa acorde ajutoare familiilor celor decedaţi în urma incendiului din clubul Colectiv din Capitală.

Pe aceeași temă

 

IGSU, prin Inspectoratele de Urgenţă din fiecare judeţ, va primi dreptul să aplice amenzi între 50.000 şi 100.000 de lei pentru localurile publice care nu respectă normele de siguranţă. ISU din fiecare judeţ vor avea dreptul să dispună închiderea unor asemenea localuri, anunta Romania Libera.

 

O altă modificare legislativă ar putea fi şi eliminarea posibilităţii de acordare a autorizaţiilor de funcţionare a cluburilor în baza unor declaraţii pe proprie răspundere.

 

Ministerul Muncii a anunţat, luni, că fiecare familie care a pierdut o persoană în incendiul din clubul Colectiv va primi câte 5.000 lei, ajutor de urgență.

 

Autoritățile au luat noi măsuri și pentru familia femeii angajate la negru în club, care a murit, vineri seară și care avea cinci copii. După ce, anterior, Ministerul Muncii anunțase că fiecare din cei patru copii minori va primi o alocație de 600 lei, a decis acum că familia va primi un ajutor în valoare de 10.000 lei.

 

ISU Bucureşti cere ajutorul cetăţenilor pentru identificarea clădirilor pe care nu le au în evidenţă

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov a facut un apel către cetăţeni pentru identificarea clădirilor pe care nu le au în evidenţă, astfel încât să verifice respectarea normelor de securitate la incendiu.

 

Solicităm sprijinul tuturor cetățenilor pentru a ne informa despre existența unor astfel de clădiri/amenajări aflate pe teritoriul municipiului București și județului Ilfov. Această măsură este necesară pentru a întreprinde acțiunile specifice de verificare a îndeplinirii normelor de securitate la incendiu conform prevederilor legale.De asemenea, așteptăm sesizări cu privire și la alte tipuri de clădiri/amenajări care ar putea pune în pericol viața cetățenilor ca urmare a nerespectării măsurilor de securitate la incendiu. Spijinul ne este necesar pentru realizarea unui climat de siguranță cetățenilor”, au transmis reprezentanţii ISU.

 

136 de persoane rănite în incendiul din Colectiv se află internate în spitalele din Capitală. 14 răniți în stare critică sunt internați la Spitalul Floreasca, 9 la Spitalul Universitar, 5 la Spitalul Bagdasar Arseni, doi la Spitalul Sf. Pantelimon, trei la Spitalul Elias, trei la Spitalul Militar, unul la Spitalul Grigore Alexandrescu. Numarul mortilor a ajuns la 32.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22