Guvernul va sprijini desecretizarea dosarelor medicale ale victimelor de la Colectiv

Dora Vulcan | 13.04.2016

Guvernul, prin Cancelaria prim-ministrului Dacian Ciolos, le-a promis reprezentantilor Asociatiei Colectiv GTG 3010 sprijin pentru desecretizarea dosarelor victimelor de la Colectiv, se spune intr-un comunicat al asociatiei.

Pe aceeași temă

 

 

Consilerul de stat Raul Patrascu „pare sa fi inteles situatia si a promis solutionarea ei”, spune Eugen Iancu, membru fondator al asociatiei, dupa ce anumite spitale au refuzat sa le ofere parintilor date referitoare la cauzele decesului copiilor lor, pe motiv ca pacientul nu ar fi semnat un document prin care sa-si dea acordul cu privire la acest lucru.

 

'Va puteti imagina durerea unei mame care nu poate afla ce s-a intamplat cu copilul ei in ultimele clipe din viata lui? Este o legislatie ambigua, ca sa nu spun de-a dreptul absurda, a declarat Eugen Iancu, membru fondator al Asociatiei Colectiv GTG 3010.

 

Intalnirea a avut loc la Palatul Victoria intre reprezentanti ai Asociatiei Colectiv GTG 3010 si reprezentanti ai Guvernului. Membrii Asociatiei au prezentat obiectivele lor si au solicitat sprijin pentru concretizarea acestora, se spune  intr-un comunicat al Asociatiei.

 

'Primordial pentru noi este ajutorarea ranitilor. Am adus in atentia consilierului de stat Raul Patrascu problemele cu care se confrunta acestia si am cerut, in primul rand, ca fondurile oferite de Guvern sa fie date la timp. Ranitii au nevoie de eliminarea birocratiei, de ajutor medical si social, unii chiar de ajutor de insotitor. Sunt persoane care au muncit, au platit impozite la stat, dar acum nu mai au, efectiv, cum s-o faca. Au nevoie de pensionare temporara sau de concediu. E important ca viata lor sa se apropie cat mai mult de normal, nu sa le-o complicam. Oamenii astia au suferit destul', a mai spus Iancu.

 

Asociatia Colectiv GTG 3010 a mai propus si elaborarea unui protocol de colaborare cu Ministerul Sanatatii pentru constituirea unui dispecerat unic de relatii cu reprezentantii victimelor de la colectiv si implementarea unui program national pentru arsi.

 

Asociatia Colectiv GTC 3010 este o organizatie neguvernamentala infiintata pentru a monitoriza anchetele desfasurare in cazul incendiului de la Colectiv si inituerea altora noi in institutiile statului, menite a identifica persoanele responsabile, de pe toate nivelurile ierarhice, care nu si-au exercitat atributiile postului si controlul in aplicarea legisaltiei, potrivit documentului programatic de infiintare a organizatiei. Asociatia isi mai propune sa le ajute, pe langa victimele de la Colectiv, pe toate victimele din accidente si incendii din punct de vedere juridic si medical, precum si ca potentiale victime ale abuzurilor statului.

  

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22