Hammond, ministrul britanic de Externe: UE trebuie să accepte o modificare a tratatelor sale

P.c. | 28.05.2015

Pe aceeași temă

Philip Hammond, ministrul britanic de Externe, a declarat ca tara spera ca UE va accepta o modificare tratatelor sale, intr-un proces de negociere cu Londra. Ministrul a adaugat ca, daca aceste negocieri nu vor ajunge la niciun rezultat, Marea Britanie nu va putea convinge opinia publică să fie în favoarea rămânerii în blocul comunitar, relateaza Agerpres.

 

"Dacă partenerii noștri nu vor fi de acord cu noi, dacă nu vor lucra cu noi pentru a obține o astfel de înțelegere, atunci nu excludem nimic. Recomandarea pe care o primim este că vom avea nevoie de o schimbare a tratatelor", a declarat Hammond pentru postul de radio BBC.

 

Premierul britanic Cameron începe joi un turneu de două zile în câteva capitale europene în încercarea de a convinge alți lideri din UE să-i susțină planul de reformă. El a promis să reformeze relația Marii Britanii cu UE înainte de organizarea referendumului privind apartenența la UE până la sfârșitul lui 2017.

 

CITITI SI: Marea Britanie va organiza referendumul in privinta ramanerii tarii in UE inainte de 2017

 

Laurent Fabius, ministrul francez de Externe: Referendumul pentru iesirea din UE este extrem de riscant

 

Ministrul francez de externe Laurent Fabius a declarat joi că planul Marii Britanii de organizare a unui referendum privind apartenența la Uniunea Europeană este 'extrem de riscant' : "El a lansat aceste plan privind referendumul. Este un lucru extrem de riscant. Consider că este un proces destul de periculos", a declarat ministrul la postul de radio France Inter.

 

"Populația Marii Britanii a fost obișnuită să i se spună: 'Europa este un lucru rău'. Există riscul ca, în ziua în care va fi consultată, populația să spună că Europa este un lucru rău", a subliniat el.

 

În opinia lui Fabius, Marea Britanie este cea care ar avea, 'cu certitudine', cel mai mult de pierdut în cazul ieșirii din Uniunea Europeană, "dar ar fi un lucru negativ și pentru Europa".

 

Marea Britanie, una din cele mai mari economii din lume, "este o putere militară, o putere diplomatică", iar "dacă o țară atât de importantă ar părăsi Europa, acest lucru ar transmite un mesaj negativ asupra Europei", a spus șeful diplomației franceze."Ne dorim ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană. Dar, deși suntem în favoarea unei îmbunătățiri a Uniunii, nu putem fi de acord cu o dezmembrare a ei", a argumentat el.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22