Hemoragie de pensionări în armată, servicii și poliție de frica modificării legii

Dvn | 21.07.2017

Mii de militari, politisti si angajati in serviciile secrete si-au depus in acest an dosarele de pensionare la varste relativ mici (47-50 de ani), de teama ca o eventuala modificare a legii pensiilor militare va duce la diminuarea viitoarelor pensii, scrie Hotnews.ro.

Pe aceeași temă

 

 

Plecarile masive si fara precedent din institutiile militarizate, la varsta la care acesti pensionari ajunsesera la deplina maturitate profesionala, a fost confirmata si de premierul Mihai Tudose, care a vorbit joi in sedinta de guvern de "hemoragii extraordinare în sistemele militare", scrie Hotnews.ro într-o analiză marca Cristian Pantazi.

 

Cum s-a ajuns insa la aceste plecari masive? Inca din luna aprilie au inceput discutiile despre modificarea actualei legislatii privind pensiile militare. Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat in repetate randuri ca e nevoie de o regandire a acestor pensii, date fiind cuantumurile mult mai mari decat cele ale pensiilor obisnuite. Si Liviu Dragnea, presedintele PSD, a vorbit despre pensiile speciale in ultimele luni.

 

Asa se face ca multi angajati din sistemul militar au inceput sa se teama ca o viitoare lege a pensiilor militare le-ar putea diminua pensiile la care ii indreptateste actuala legislatie. Multi dintre cei care au strans suficienti ani de activitate pentru a se putea pensiona, dar care ar fi putut continua activitatea, au decis sa-si depuna actele pentru o pensie sigura

 

articolul integral de pe Hotnews, AICI

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22