Horia Georgescu a fost dus la instanta, pentru judecarea mandatului de arestare preventiva

M. B. | 17.03.2015

Pe aceeași temă

Horia Georgescu, președintele demisionar al Agenției Naționale de Integritate (ANI), a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), unde se va discuta cererea procurorilor de emiterea pe numele acestuia a unui mandat de arestare preventivă pe 30 de zile.

 

Avocata lui Georgescu, Eliza Ene Corbeanu, a anunțat marți dimineața, la Realitatea TV, că acesta și-a scris luni seara demisia de la ANI, documentul urmând să fie înregistrat de apărătorii săi, marți, la Senat.

 

Este o demisie de onoare, dată pentru a nu afecta prestigiul instituției și înainte ca instanța să decidă dacă el va fi sau nu arestat preventiv, și intră în vigoare din momentul în care este înregistrată, a mai spus Eliza Ene Corbeanu.

 

Horia Georgescu a fost reținut de procurorii anticorupție, luni, pentru trei acuzații de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Dus cu mandat la DNA, el a ieșit cu cătușe la mâini, după șase ore de audieri. Întrebat la ieșirea de la DNA dacă a luat bani pentru despăgubirile supraevaluate, Horia Georgescu a răspuns: "Niciodată".

 

Șeful ANI este acuzat de trei fapte de abuz în serviciu ce ar fi fost săvârșite în 2008 și 2009, în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, comisia de ANRP care stabilea cine, când și ce despăgubiri primește.

 

Concret, el și ceilalți membri ai Comisiei au aprobat trei dosare de despăgubiri evaluate fără respectarea legii, despăgubiri cu o valoare totală de 129.709.168 euro, (467.448.907 lei).

 

În cele 3 dosare, spune DNA in comunicatul transmis, s-au emis titluri de despăgubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat legea și care au stabilit pentru imobilele în cauză o valoare supraevaluată cu aproximativ 75 milioane de euro, sumă ce reprezintă prejudciul din acest caz.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22