Hotnews: Parlamentari anchetati de ANI au depus un proiect de MODIFICARE a legii Agentiei Nationale de Integritate. Eugen NICOLICEA, printre initiatori

T.d. | 02.12.2014

Pe aceeași temă

Noua parlamentari de la PSD, UDMR, UNPR si PP-DD au depus un proiect de lege prin care urmaresc modificarea legii Agentiei Nationale de Integritate (ANI), astfel incat o persoana aflata in conflict de interese sau declarata incompatibila sa nu mai poata ocupa o functie in cadrul institutiei, timp de trei ani. Intre cei noua parlamentari se afla si ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, iar sase dintre ei se afla in proceduri de verificare sau sunt deja in proces cu ANI, potrivit Hotnews.

Aceasta este a doua incercare de a modifica legea in sensul ca persoana in cauza nu mai poate ocupa "aceeasi functie", dupa ce o decizie a Curtii Constitutionale stabileste ca sintagma "aceeasi functie" se refera la toate functiile eligibile nu doar la o anumita categorie de functii.

Ministrul Nicolicea sustine ca initiativa celor noua nu-i putea exclude pentru 3 ani de la orice functie eligibila pe alesii gasiti incompatibili, pentru ca s-ar fi opus Curtea Constitutionala. O propunere similara se afla pe traseul parlamentar, fiind depusa in iunie de Iuliana Anghel (PC).


Cine sunt initiatorii

  • Adam Luminita Pachel - deputat PP-DD - potrivit surselor HotNews.ro, Agentia Nationala de Integritate verifica o eventuala incompatibilitate.
  • Florea Daniel - deputat PSD
  • Kerekes Karoly - deputat UDMR - Acuzat de conflict de interese administrativ si penal in 2011. In 2014, Inalta Curte de Casatie si Justitie il condamna la doi ani cu suspendare in dosarul in care este acuzat de conflict de interese. 
  • Marton Arpad Francisc - deputat UDMR
  • Mircovici Niculae - deputat minoritati - Acuzat de ANI la sfarsitul anului 2013 de conflict de interese administrativ si penal. Este trimis in judecata de Parchetul de pe langa Inalta Curte sub acuzatia de conflict de interese. 
  • Necula Cosmin - deputat PSD
  • Nica Nicolae Ciprian - deputat PSD - potrivit surselor HotNews.ro, Agentia Nationala de Integritate ii verifica averea. 
  • Nicolicea Eugen - deputat UNPR - potrivit surselor HotNews.ro, Agentia Nationala de Integritate ii verifica averea. 
  • Roman Victor - deputat PSD - In proces cu Agentia Nationala de Integritate, care l-a declarat incompatibil.

Citeste pe Hotnews ce modificari propune proiectul de lege.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22