HotNews: Proiectul noii legi a Educatiei intra in dezbatere publica. Sindicatele critica initiativa. Care sunt modificarile propuse de minister

T.d. | 02.06.2015

Pe aceeași temă

Noul proiect de Lege a Educatiei a intrat in dezbatere publica, fiind transmis sindicatelor, rectorilor, asociatiilor de elevi si parinti, fiind “un punct de plecare”, dupa cum a declarat ministrul Educatiei pentru HotNews. Sorin Cimpeanu a mentionat ca ministerul urmeaza sa aduca modificari proiectului.

Potrivit sursei citate, Sorin Cimpeanu a vorbit despre anumite schimbari avute in vedere de catre minister: clasa pregatitoare ramane la scoala, nu va fi si Evaluare Nationala si Adfmitere la finalul clasei a VIII-a, in plus ministerul ia in considerare posibilitatea unei evaluari la clasa a X-a.

In plus, Sorin Cimpeanu a spus ca se gandeste la optiunea introducerii Bacalaureatului profesional, un proiect puternic sustinut de fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Totusi, proiectul deja intampina critici. Potrivit presedintelui Federatiei Sindicatelor din Educatie (FSE), Marius Nistor, este vorba despre o lege mai veche “cu cosmetizari ieftine”.

"Nici macar nu putem discuta de un proiect de lege. Este vorba despre una dintre variantele legii educatiei din 2011, unde au mai fost adaugate pe ici pe colo niste articole lipsite de relevanta. Asta nu este un proiect de lege, este o lege veche cu cosmetizari ieftine si care nu rezolva problemele cunoscute ale sistemului de educatie. Reactiile pe care le-am primit din teritoriu sunt negative", a spus Nistor, potrivit sursei citate.

Acesta a precizat ca "este incalificabil sa vorbesti despre un statut in care drepturile cadrelor didactice se limiteaza la 4 articole si obligatiile se intind pe zeci de articole. Sunt greseli de termeni, limbaj de lemn cat cuprinde, generalitati, este o lege imposibil de pus in aplicare. Avem nevoie de legi putin stufoase".

Liderul sindical a mai spus ca pe acest proiect “nu se poate discuta, sustinand ca sindicatele vor veni cu “o schimbare radicala”.


CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22