ICCJ: Aristotel Cancescu castiga procesul cu ANI. Decizia e definitiva

T.d. | 27.05.2015

Pe aceeași temă

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis definitiv, miercuri, sa ii dea castig de cauza lui Aristotel Cancescu in procesul intentat Agentiei Nationale de Integritate. Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Brasov a obtinut anularea raportului prin care ANI l-a declarat incompatibil.

Decizia a fost luata de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care au respins recursul ANI. Mai exact, inspectorii de integritate contestasera decizia Curtii de Apel Brasov, din 18 martie 2014, instanta care a anulat raportul ANI, conform caruia Aristotel Cancescu s-a aflat in stare de incompatibilitate pentru ca a detinut simultan si sefia Consiliului Judetean si calitatea de actionar la SC Apa Canal Sibiu, potrivit HotNews.

Intr-un comunicat de presa din aprilie 2013, ANI preciza ca, in urma evaluarilor, s-a constatat ca Aristotel Cancescu s-a aflat in stare de incompatibilitate incepand cu data de 29 mai 2009, intrucat a detinut, simultan, atat functia de presedinte al Consiliului Judetean Brasov cat si calitatea de reprezentant al Judetului Brasov in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul SC Apa Canal SA Sibiu, "incalcand astfel, dispozitiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare".

Aflat in arest la domiciliu, Aristotel Cancescu a fost trimis in judecata, in 17 decembrie 2014, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Brasov, el fiind acuzat de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, luare de mita, spalare de bani, trafic de influenta si instigare la tentativa de abuz in serviciu.

In acelasi dosar sunt judecati, in stare de libertate, fostul deputat PC Ioan Dinita, pentru complicitate la abuz in serviciu, dare de mita si spalare de bani, Aurelia Popescu, Cristian Emil Cirica, Viorel Costea, Mircea Constantin si Ioan Botoman, toti fiind acuzati de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22