ICCJ judeca astazi apelul facut de Liviu Dragnea in dosarul Referendumul

Paul Cristescu | 28.09.2015

Inalta Curte de Casatie si Justitie va judeca astazi primul termen al apelului facut de Liviu Dragnea in dosarul "Referendumul" in care a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare si un termen de incercare de trei ani.

Pe aceeași temă

 

UPDATE: Magistrații au amânat pentru data de 23 noiembrie, judecarea dosarului "Referendumul". Aproape jumătate dintre cei 75 de inculpați au declarat că nu și-au angajat avocați, acesta fiind și motivul pentru care procesul a fost amânat. Dragnea a fost prezent în sala de judecată, el fiind printre puținii inculpați care a spus că dorește să fie reaudiat de judecători.

 

***

 

"Maine merg la Inalta Curte, nu stiu daca se va lua decizia maine (n.r.-luni), multi au zis ca nu se va lua decizia maine. Nu vreau si nu o sa fac niciodata nimic pentru a se interfera cursul justitiei cu parcursul unui partid sau un parcurs politic al unei organizatii politice. Justitia isi urmeaza cursul ei, partidul isi urmeaza cursul lui. Cam cum credeti ca am aparea noi daca PSD ar fi stat sa vada ce fac instantele? Este un calendar in partid care trebuie urmat, justitia isi urmeaza cursul ei", a spus Dragnea la Alexandria, conform Hotnews.
 

CITITI SI: Apelul DNA in dosarul Referendumului: Pedeapsa primita de Liviu Dragnea, gresit individualizata. A tratat alegatorii in mod umilitor

 

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost condamnat in 15 mai, de ICCJ, la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Dragnea a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
 

Alti inculpati din dosarul au primit pedepse de inchisoare cu suspendare sau au fost achitati. Decizia a fost contestata de DNA si de unii dintre inculpati.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22