In plina criza a penitenciarelor, directorul ANP Claudiu Bejan se pensioneaza

Dora Vulcan | 14.07.2016

Directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Claudiu Bejan, se va pensiona incepand cu data de 1 august, au confirmat pentru HotNews.ro mai multe surse guvernamentale.

Pe aceeași temă

 

 

Pensionarea acestuia are loc in contextul protestelor izbucnite in urma cu doua zile in mai multe inchisori din tara impotriva supraaglomerarii si conditiilor proaste din inchisori. Intrebata in cursul dimineatii de joi daca ministerul justitiei nu a luat in calcul sa-i ceara demisia lui Bejan, ministrul justitiei, Raluca Pruna, a declarat ca "masurile administrative nu pot fi adoptate în situatii de criza”.

 

 

Amintim ca ministrul justitiei i-a cerut la inceputul anului demisia lui Bejan, in contextul inflatiei de carti scrise in penitenciare,  dar acesta a refuzat sa plece de la sefia ANP.

 

„Nu am luat în calcul niciun fel de cerere de demisie, pentru ca suntem într-o situatie de criza si, cum am spus si ieri cu privire la adoptarea unor masuri legislative în situatii de criza, tot asa spun ca si masurile administrative nu pot fi adoptate în situatii de criza. Nu serveste nimanui acum o schimbare a conducerii ANP, ceea ce nu înseamna ca nu evaluez foarte serios performanta manageriala a conducerii ANP. De altfel, lucrez si pentru schimbarea conditiilor de evaluare a performantei la nivelul ANP. Dar nu pe criza, lucram la asta de dinainte”, a declarat Raluca Pruna, citata de Digi24.

 

 

Potrivit sursei citate, intrebata daca este multumita de activitatea conducerii ANP, Raluca Pruna a raspuns ca nu. „Dumneavoastra ce credeti? Când eu m-am exprimat public, cred ca aveti raspunsul de când am iesit public în decembrie si raspunsul e ca nu sunt multumita. Am mai spus, avem niste reguli în aceasta tara, trebuie sa lucrez cu aceasta institutie si cred ca e în interesul persoanee condamnate. Noi, sigur facem rating aici, dar interesul prim este al persoanei condamnate, al victimelor de care noi uitam si al societatii în sens larg este ca Ministerul Justitiei sa conlucreze cu ANP”, a precizat ministrul Justitiei.

 

 

In ultimele zile, revoltele din penitenciare au luat amploare. În închisorile din ţara, 1.400 de deţinuţi sunt în greva foamei. Ei cer mâncare mai buna şi condiţii mai bune în celule.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22