Inalta Curte: Horia Georgescu ramane in arest preventiv

T.d. | 09.04.2015

Pe aceeași temă

Inalta Curte a decis pastrarea masurii arestului preventiv fata de fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate (ANI). Magistratii Instantei Supreme au respins cererea lui Horia Georgescu privind inlocuirea masurii.

Decizia luata miercuri este definitiva si poate fi contestata, potrivit HotNews.

Arestat preventiv in 18 martie, Horia Georgescu este acuzat ca ar fi aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

In acelasi dosar mai sunt arestati preventiv Mihnea-Remus Iuoras, Ingrid Popa-Mocanu si Constantin-Catalin Canangiu, fosti colegi ai lui Georgescu in comisia de la ANRP, si Gheorghe Visoiu si Alexandru-Florin Hanu, experti evaluatori.

Alti doi experti evaluatori, Neculai Nistor si Dorin-Cornel Drula, sunt arestati la domiciliu.

Toti cei sapte fosti membri ai comisiei din ANRP, precum si expertii evaluatori sunt acuzati de abuz in serviciu.

In acelasi dosar, procurorii au dispus cercetarea sub control judiciar a presedintelui din perioada in care s-au acordat respectivele despagubiri, Ingrid Zaarour, ea demonstrandu-le anchetatorilor ca sufera de o boala incurabila.

Procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si fata de deputatul PNL Theodor-Catalin Nicolescu si fata de fostul vicepresedinte al comisiei din ANRP, Remus Virgil-Baciu.

Theodor Nicolescu a fost arestat vineri, de instanta suprema, dupa ce solicitarea DNA pentru retinerea si arestarea sa a fost avizata favorabil de Camera Deputatilor.

In acelasi caz, procurorii DNA au cerut aviz pentru arestarea deputatului Marko Attila Gabor, el fiind suspectat de abuz in serviciu. Camera Deputatilor a mai votat in 2 decembrie 2014 o alta cerere a ministrului Justitiei privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului UDMR, in dosarul retrocedarilor "Bica 2".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22