Încă un fake news marca PSD: România umflă numărul cazurilor de Covid-19 pentru bani europeni

Laurentiu Gheorghe | 21.07.2020

Teodor Meleșcanu a spus în Parlament că premierul grec ar fi afirmat că România umflă intenționat numărul bolnavilor de Covid-19 ca să primească mai multe fonduri europene.

Pe aceeași temă

Teodor Meleşcanu, fost președinte al Senatului, a invocat la audierile din Senat o ştire preluată din punctajul PSD, potrivit căreia premierul grec ar fi declarat că România umflă intenţionat numărul de bolnavi de Covid-19 ca să ia mai mulţi bani europeni.

Secretarul de stat, Raed Arafat, îi răspunde fostului al doilea om în stat, Teodor Meleșcanu, că Ministerul Afacerilor Externe nu are cunoștință de o asemenea declarație a prim-ministrului grec și că totul nu este decât propaganda celor care se opun carantinării și izolării bolnavilor de Covid-19.

„Azi, prim-ministrul Greciei, la televiziunea naţională de la Atena, a făcut o declaraţie potrivit căreia România şi Bulgaria umflă cifrele celor infectaţi cu Covid-19 pentru a obţine din bugetul UE o parte mai importantă. E o lovitură extrem de gravă la adresa credibilităţii şi a imaginii României. Vreau să întreb dacă într-adevăr aceste cifre pot să ne aducă prejudicii extrem de grave, fără să ne legănăm cu ideea că dacă avem mai mulţi morţi sau în spitale vom primi şi mai mulţi bani de la UE”. A spus Meleșcanu în Parlamentul României

Raed Arafat: „De când a apărut ştirea ne-am interesat. Azi ne-a confirmat MAE că nu se confirmă această declaraţie a premierului grec. Faptul că se insinuează că cifrele nu sunt corecte e greşit pentru că cifrele sunt în baza testelor care se dau şi e foarte greu ca cineva să falsifice testele. Ştirea că am fost acuzaţi de ministrul grec nu se confirmă".

Ministrul de Interne Marcel Vela, şeful DSU Raed Arafat şi şi Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, au fost audiaţi în Parlament despre modul în care Guvernul a gestionat pandemia de coronavirus.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22