Incendiu Colectiv. 40 de raniti in spitalele din Bucuresti, zece in stare grava

Tudor Despina | 23.11.2015

Urmarile incendiului din clubul Colectiv inca mentin 40 de raniti in spitalele bucurestene, zece dintre acestia fiind in continuare in stare critica si grava, informeaza Ministerul Sanatatii.

Pe aceeași temă

Potrivit datelor ministerului, citate de Agerpres, alti 28 de raniti continua sa se afle sub ingrijirea medicilor din afara granitelor tarii. Intre timp, bilantul tragediei din Colectiv a ajuns la 60 de persoane decedate. Duminica, un ranit transferta la un spital din capitala austriaca, Viena, a pierdut lupta pentru viata.

 

Miercuri, 11 Noiembrie, basistul trupei Goodbye to Gravity a pierdut si el cursa pentru viata, la putin timp dupa ce avionul SMURD care il transporta a ajuns in Franta, acolo unde ar fi urmat sa primeasca ingrijiri.

 

Nu toate vestile sunt insa rele. Tot in 11 Noiembrie, medicul Adrian Stănculea de la Spitalul de Arși spunea că doi dintre pacienții răniți în club Colectiv care se aflau în stare gravă internați în unitatea medicală "par a se îndrepta spre bine", ei putând fi transferați in perioada urmatoare pe Secția de arși în cazul în care evoluția lor este una bună.

 

"Au mai rămas 14 în spital. Pacienta de care vă ziceam a fost preluată chiar în cursul după-amiezii și dusă în Germania. Trei pacienți — pe terapie intensivă, 11 în restul spitalului. Cei 11 sunt chiar bine, vorbim, mai glumim cu ei, unii sunt chiar foarte veseli, mai povestesc din accident, vor să vorbească, mănâncă, se deplasează, au început recuperarea aproape toți.

 

Cei din terapie intensivă, cei doi foști în stare gravă, par a se îndrepta spre bine. Sperăm să nu avem surprize, dar probabil că săptămâna viitoare, dacă toate lucrurile merg bine, o să îi transferăm și pe ei pe Secția de arsuri. Mai este o singură pacientă care încă este dependentă de ventilație mecanică", a spus medicul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22