Incendiu cu degajări mari de fum lângă București. Traficul auto pe centura Capitalei este blocat

L. G. | 30.03.2022

Un incendiu de proporții a izbucnit miercuri în Glina din județul Ilfov. Circulația mașinilor pe centura capitalei în zona Glina este blocată din cauza fumului gros.

Pe aceeași temă

Potrivit primelor informații, ard caroserii de mașini și material lemnos de la un centru de colectare și reciclare deșeuri. Este afectată o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați.

13 autospeciale ale pompierilor intervin la fața locului, unde mai sunt prezente două echipaje SMURD și unul de descarcerare. Posibilitățile de alimentare cu apă a autospecialelor în zona respectivă sunt limitate. Nu există informații despre posibile victime.

Din cauza fumului gros, circulația mașinilor pe centura Capitalei este oprită.

A fost remis mesaj pentru informarea populației prin sistemul Ro Alert. Oamenii sunt sfătuiți să evite zona și să închidă geamurile caselor dacă locuiesc în zonă.

„În jurul orei 17:11, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că, în comuna Glina arde un centru REMAT. Având în vedere condițiile de vizibilitate redusă, la fața locului s-au deplasat imediat polițiștii din Popești Leordeni și Serviciului Rutier Ilfov, pentru efectuarea activităților din competență, de dirijare și deviere a traficului. De asemenea, la fața locului se află și pompierii militari pentru activități specifice din competență. Polițiștii rutieri informează participanții că, traficul se deviază prin București și prin DN3”, transmite Poliția.

ANM: Evoluţia norului de fum de la Glina va fi de dispersie şi de deplasare spre nord-est

Evoluţia norului de fum din zona Glina va fi, în noaptea de miercuri spre joi, de dispersie şi de deplasare spre nord-est, se menţionează într-un comunicat remis miercuri de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

ANM precizează că estimarea privind circulaţia aerului în Glina - judeţul Ilfov este valabilă pentru perioada 30 martie, ora 18:00 - 31 martie, ora 8:00.

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona Glina, judeţul Ilfov, se apreciază că cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat (...) din direcţie predominant sud-vestică, astfel că evoluţia norului de fum va fi de dispersie şi deplasare spre nord-est”, se menţionează în comunicatul ANM.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22