Incendiu. Raed Arafat: Este posibil sa mai avem inca vreo 20 de morti in zilele urmatoare

Iulian Popescu | 01.11.2015

Numărul decedaților din cauza incendiului care a avut loc vineri la Club Colectiv ar putea să crească semnificativ declarat duminică profesorul doctor Ioan Lascăr. Secretarul de stat MAI Raed Arafat a vorbit și el de posibilitatea de a mai apărea 20 – 30 de decese în următoarele zile.

Pe aceeași temă

Declarațiile celor doi au fost făcute după ședința de la Guvern, unde au fost făcute aceste evaluări.

 

"Evaluăm, estimăm faptul cel puțin prin prisma datelor statistice că numărul deceselor poate să crească semnificativ. Semnificativ înseamnă semnificativ", a afirmat medicul.

 

Întrebat dacă se așteaptă la o dublare a numărului de morți, Lascăr a răspuns: "Este posibil, acestea sunt evaluări statistice, dar nu mă refer la cazurile noastre, ci doar făcând o evaluare prin prisma datelor statistice acumulate pe care se fundamentează și experiența noastră clinică".

 

Ioan Lascăr a spus că pentru îngrijirea unui pacient cu arsuri costurile variază între câteva sute de mii de euro și chiar un milion de euro.

 

"Pacientul ars este considerat cel mai complex și mai costisitor tip de pacient imaginabil. Costurile îngrijirii unui astfel de pacient pe durata spitalizării de lungă durată: o lună și jumătate, două, uneori chiar mai mult, pot oscila în funcție de gravitatea și particularitățile cazului între câteva sute de mii de euro până la un milion de euro", a mai afirmat dr. Ioan Lascăr.

 

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat duminică la Spitalul de Urgență Floreasca că 80-90 dintre răniți în urma incendiului izbucnit vineri seară la clubul Colectiv sunt în stare gravă și critică.

 

"Vă spuneam aseară că sunt 35 de pacienți în continuare în stare critică și pe lângă cei 35 sunt foarte mulți în stare gravă. Din cei 146 de pacienți care au rămas internați și erau internați în cursul zilei de ieri, numărul celor gravi și critici este foarte mare. Adică se apropie de 80-90 de pacienți", a afirmat ministrul.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22