Insolvența, pedepsită în noul program de guvernare. Autorul ei, trecut pe tușă mulți ani

Dora Vulcan | 29.06.2017

Dreptul cetățenilor de a înființa societăți comerciale va fi aprig restrâns de noul guvern. Potrivit programului de guvernare depus joi de Tudose la Parlament apare o prevedere stranie care interzice, pe o perioadă nedefinită, înființarea unei societăți după 2 ani de insolvență.

Pe aceeași temă

 

 

 

Noul program de guvernare, cu care a ajuns Tudose în Parlament, este demolator pentru inițiativa privată. Printre multe alte prevederi halucinante, se află și cea potrivit căreia se restrânge dreptul unei persoane de a înființa firme private. Mai precis: cel care timp de doi ani s-a aflat în insolvență nu va mai avea dreptul de a înființa o firmă. Formularea însă este și dușmănoasă și abulică în același timp; nu este precizată perioada în care acesta va fi trecut pe tușă.

 

"Legea 31 / 1990 o vom modifica astfel incat o persoana sa nu mai poata infiinta o societate un anumit numar de ani dupa 2 insolvente".

 

Formularea este foarte vaga, nefiind clar in ce calitate (asociat, administrator) ar urma sa fie pedepsiti cetatenii cu doua insolvente la activ. De asemenea, nu e specificata clar perioada de timp pe care va opera interdictia, avertizează Hotnews.ro.

 

Tot in programul de guvernare se arata ca va fi modificata legea insolventei "cel tarziu pana la 1 noiembrie 2017 a.i. o firma sa nu poata ramane in faliment mai mult de 2 ani sau daca nu-si respecta planul de conformare pe o perioada mai mare de 6 luni".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22