Inspectia Judiciara incepe cercetarea disciplinara a judecatoarei Camelia Bogdan

Vlad Toma | 04.04.2016

Inspectia Judiciara a inceput cercetarea disciplinara a judecatoarei Camelia Bogdan, cea care a judecat dosarul ICA, in care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de inchisoare cu executare. IJ s-a auto-sesizat in acest caz, in urma unor informatiilor publicate de Antena 3 si de site-ul Luju.ro.

Pe aceeași temă

 

IJ a anuntat astazi ca finalizat etapa verificarilor prealabile si a constatat ca exista indiciile savarsirii unor abateri disciplinare de catre magistratul Camelia Bogdan, fiind dispusa inceperea cercetarii disciplinare, anunta Agerpres.
 

CSM a respins acum cateva zile solicitarea de aparare a reputatiei profesionale depusa de judecatoarea Camelia Bogdan in urma afirmatiilor facute despre ea in cadrul unor emisiuni ale Antenei 3.

 

Camelia Bogdan arata acum cateva saptamani intr-un document citat de HotNews.ro ca "invitati permanenti ai postului Antena 3, precum Mugur Ciuvica, ori persoane invitate constant precum Lucia Hossu Longin, au proferat acuzatii grave la adresa mea, calificandu-ma drept o judecatoare corupta."

 

Camelia Bogdan arata ca a predat ca lector cursuri pentru functionarii APIA si sustine ca a cerut ANI verificarea vreunei potentiale incompatibilitati intre calitatea de magistrat si calitatea de lector, ANI comunicand ca aceasta participare "nu este de natura sa genereze situatie de incompatibilitate".
 

Antena 3 in schimb a vorbit in mod repetat despre un presupus conflict de interese in care s-ar fi aflat judecatoarea Camelia Bogdan, sustinand ca ea nu putea judeca dosarul lui Voiculescu (in care Ministerul Agriculturii era parte) si sa predea unor angajati APIA in acelasi timp.

 

Judecatoare afirma ca este "supusa de catre postul de televiziune Antena 3, de catre ziarul Jurnalul National si de catre portalul Lumea Justitiei unui adevarat linsaj mediatic, linsaj ce aminteste de campaniile duse de presa subordonata regimurilor totalitare. S-a ajuns atat de departe, incat la condamnarea la pedeapsa inchisorii a inculpatului Alexandru Visinescu pentru crime impotriva umanitatii, portalul Lumea Justitiei a afirmat ca aceasta reprezinta un avertisment pentru ,,executantii de azi”."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22