Inspectia Judiciara se autosesizeaza in cazul eliberarii fostului primar Cristian Piedone

Tudor Despina | 11.11.2015

Fostul primar al Sectorului 4 din Capitala, Cristian Popescu Piedone, a fost eliberat din arest, miercuri seara. Decizia a fost luata de magistratii Curtii de Apel Bucuresti dupa ce au judecat o contestatie la arest depusa de avocatii lui Piedone.

Pe aceeași temă

 

Inspectia Judiciara s-a sesizat astazi din oficiu pentru verificari in cazul judecatorului Constantin Luchian Constantinescu, de la Curtea de Apel Bucuresti, care a decis eliberarea din arestul preventiv a lui Cristian Popescu Piedone si a celor doua functionare din primarie. Autosesizarea vine ca urmare a relatarilor din presa legate de posibile abateri disciplinare in legatura cu modul in care Curtea de Apel Bucuresti a instrumentat si solutionat cauza.

 

Cristian Popescu Piedone, unul dintre principalii acuzati pentru responsabilitatea tragediei incendiului din clubul Colectiv, a fost eliberat aseara din arest. El a plecat din Arestul Capitalei fara sa faca nicio declaratie catre presa.

 

Potrivit Digi 24, masura arestului preventiv nu a fost inlocuita cu nicio alta masura, decizia de azi fiind definitiva si a fost data de judecatorul Constantin Luchian Constantinescu. Alaturi de Piedone, ies din arest si cele doua angajate ale Primariei.

 

Potrivit DNA, in calitate primar, Piedone si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, constand in incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor, prin aceea ca a emis acordul de functionare 3909/14.01.2015 si autorizatia de functionare 369/14.01.2015 necesare desfasurarii activitatii de catre SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tabacarilor nr. 7, sector 4, Bucuresti.

 

Prin aceasta, Piedone a cauzat vatamarea drepturilor si intereselor legitime ale unor persoane fizice si ale Primariei, in urma carora reprezentantii SC Colectiv Club, care au putut desfasura activitati de alimentatie publica, au obtinut un folos necuvenit in cuantum de 62.298 lei.

 

Procurorii sustin ca, pentru a autoriza functionarea, Cristian Popescu-Piedone a emis cele doua acte administrative prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca SC Colectiv Club SRL ar fi indeplinit cerintele legale necesare avizarii.

 

In acelasi timp, cele doua functionare din Primarie, Aurelia Iofciu si Luminita Ganea, l-au sprijinit pe primar in emiterea celor doua acte administrative, cu incalcarea dispozitiilor legale si prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca cea din urma le-a intocmit, iar prima le-a avizat.

 

In cadrul procesului de saptamana trecuta de la Tribunalul Bucuresti, Piedone le-a cerut judecatorilor sa nu fie arestat deoarece are probleme cu sanatatea, invocand afectiuni cardiace.

 

De asemenea, avocatii au sustinut ca fostul primar este nevinovat, deoarece el a semnat doar formal autorizatia de functionare in cazul clubului Colectiv, iar responsabilitatea verificarii documentatiei ar apartine subordonatilor sai.

 

Astazi, bilantul victimelor de la incendiul din clubul Colectiv a ajuns la 50, dupa ce inca doi tineri transferati in Marea Britanie au murit in noaptea de marti spre miercuri.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22