Inspectoratul școlar al Capitalei cere trecerea în scenariul roșu. Decizia e așteptată sâmbătă

Laurentiu Gheorghe | 05.03.2021

După ce Bucureștiul a intrat în scenariul roșu, incidența cazurilor de Covid-19 depășind 3 la mie, școlile vor trece în scenariul 3, în care rămân deschise doar grădinițele și clasele 0 – IV.

Pe aceeași temă

„Pe baza adresei primite de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) București prin care am fost anunțați că a fost depășit indicele de 3 la mie, școlile vor înainta o adresă către Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) prin care vor solicita trecerea în scenariul 3”, a declarat pentru Edupedu.ro inspectorul școlar general al Capitalei, Ionel Pușcaș.

Potrivit reglementărilor în vigoare, scenariul roșu se traduce prin închiderea școlilor gimnaziale și liceelor. Rămân deschise creșele, grădinițele și clasele pregătitoare – IV.

“Noi avizăm aceste adrese și ele vor fi aprobate, probabil mâine, în Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență“, a precizat acesta. În ceea ce privește propunerea făcută de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, către ministrul Sănătății, de modificare a ordinului comun astfel încât în scenariul 3 să poată veni la școală fizic și elevii claselor a VIII-a și a XII-a, inspectorul Ionel Pușcaș a declarat că “deocamdată se merge pe ordinul în vigoare. Dacă între timp apar alte hotărâri, vom vedea. Acționăm dupa ceea ce este în vigoare în acest moment“.

Articolul integral pe edupedu.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22