Instanta o obligă pe Dăncilă să declare cine si cat i-a platit pentru elicopterul din campanie

Laurentiu Gheorghe | 04.12.2019

Fostul lider PSD, VV Dancila, mai pierde un poces după ce a pierdut guvernul, partidul si alegerile prezidentiale: Trebuie să spuna cat a costat elicopterul din campanie, cine si cui a platit.

Pe aceeași temă

Partidul Social Democrat trebuie sa faca publice mai multe informatii legate de vizita fostului lider al partidului, Viorica Dancila, facuta in vara anului 2019 in Moldova, singura regiune din tara fara autostrada: cat a costat transportul cu elicopterul, care este sursa fondurilor, firma care a inchiriat aparatul de zbor si scopul vizitei, a hotărât Tribunalul iași. Decizia poate fi atacata cu recurs, potrivit portalului instantelor.

Procesul a fost deschis de Daniela Mitrofan, fondator al organizatiei Reset Iasi.

Este al treilea proces pierdut de PSD in instanta, dupa ce a refuzat sa raspunda unor solicitari facute in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.

Intr-un dosar deschis tot de Daniela Mitrofan, Tribunalul Iasi a decis ca Partidul Social Democrat trebuie sa faca publice sumele pe care le-a primit de la bugetul de stat in anii 2016-2018 si rapoartele detaliate cu privire la modul in care au fost cheltuiti acesti bani: cu ce persoane fizice si cu ce firme s-au incheiat contracte din acesti bani. Decizia a fost contestata cu recurs.

Intr-un alt caz, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca PSD trebuie sa faca publice sursele de finantare si prestatorii de servicii de la mitingul "impotriva abuzurilor" din Piata Victoriei, organizat de formatiunea politica pe 9 iunie 2018. Decizia este definitiva.

Daniela Mitrofan a adresat mai multe intrebari PSD, iar formatiunea politica nu i-a raspuns. Asa ca Tribunalul Iasi a decis ca formatiunea politica sa-i raspunda in scris acesteia.

  • Care este suma platita pentru inchirierea elicopterului?

  • Cine detine aceasta firma de la care s-a inchiriat elicopterul sau cine este proprietarul acestuia?

  • Pentru cate ore/zile a fost inchiriat?

  • Care este sursa acestor fonduri din care s-a platit elicopterul?

  • Care a fost scopul vizitei dnei Dancila in Moldova?

Vizita Viorica Dancila in Moldova cu un elicopter privat a fost mediatizata in vara anului 2019. Intrebat de acest lucru, Mihai Fifor a spus ca elicopterul este platit de PSD.

„Da, este un elicopter angajat de PSD. Va spun acest lucru in calitate de secretar al PSD. Este un elicopter inchiriat din banii PSD", a spus Mihai Fifor.

Viorica Dancila a precizat: "Am venit de foarte multe ori cu masina, este prima data cand vin cu elicopterul. Trebuie sa ajung in foarte multe judete ale tarii. Stiu acest lucru, este si motivul pentru care incercam sa dezvoltam infrastructura din Romania".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22