Întâlnire de taină a liderilor PNL cu Klaus Iohannis în perspectiva alegerilor parlamentare

Laurentiu Gheorghe | 24.11.2020

Premierul Orban împreună cu mai mulți lideri ai PNL au avut marți seară o întâlnire informală cu președintele Klaus Iohannis, care le-a transmis să se pregătească de guvernare alături de USR.

Pe aceeași temă

Potrivit G4Media, care citează surse liberale, șeful statului i-a încurajat pe liderii liberali înainte de alegerile parlamentare din 6 de decembrie și le-a transmis să se pregătească de guvernare împreună cu USR.

De asemenea, șeful statului le-a mai spus celor de la PNL că pandemia de coronavirus a fost gestionată mulțumitor și că încep să apară rezultate pozitive. Potrivit surselor citate, președintele le-ar mai fi spus liberalilor că, dacă pandemia evoluează pe o pantă ascendentă, nu va mai fi nevoie de impunerea unor noi restricții pe viitor.

Un alt subiect de discuție la întâlnirea dintre liderii PNL și președintele Iohannis a fost Planul Național de Relansare și Reziliență, care urmează să fie făcut public săptămâna viitoare de guvern.

Președintele le-a mai spus că viitoarea guvernare va avea în centru PNL, dar fără USR nu se va putea face nimic în condițiile în care cercetările sociologice arată un PSD în creștere.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, marţi, după întrevederea cu liberalii, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni. Acesta a lansat, la un an de la realegerea sa, un atac dur la adresa PSD, afirmând că România a fost grav afectată de corupţia guvernelor PSD, că nicio reformă nu a fost dusă până la capăt.

„Ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore în sistemul medical, cu o infrastructură deficitară şi cu un sistem educaţional cu probleme critice”, a afirmat preşedintele.

El a subliniat că „PNL este partidul care, la finalul anului trecut, a avut curajul să-şi asume o guvernare ştiind că preia un buget secătuit şi o administraţie în care PSD a plasat numeroşi incompetenţi”.

„Pe 6 decembrie, îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie, în sfârşit, definitivă. Este timpul ca, uniţi, cetăţenii acestei naţiuni şi forţele politice reformatoare, împreună cu mine, să intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare a ţării noastre. Este timpul să construim România Normală”, a mai spus şeful statului.

Printre liderii PNL care au participat la întâlnirea cu șeful statului s-au numărat premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul finanțelor, Florin Cîțu și ministrul sănătății, Nelu Tătaru. De asemenea, au mai participat liderii grupurilor parlamentare din Senat și Camera Deputaților, Daniel Fenechiu și, respectiv, Florin Roman. La întâlnire a fost și europarlamentarul Rareș Bogdan.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22